Salata cu somon si rucola
Fara sort
Nu stiu daca voi ati sesizat multitudinea de restaurante din capitala care ofera mancare de o calitate indoielnica, servicii proaste, dar preturi din ce in ce mai ridicate. Eu da! Si va spun asta dupa multe vizite la diferite restaurante.
La un restaurant grecesc de patru stele am primit branza telemea in salata mea greceasca. Aaa?! Unde este branza feta? Stiti… aia tipic greceasca?
Lista mea de dezamagiri culinare poate continua, dar astazi as vrea sa va povestesc despre un loc special, in care portiile sunt pentru a satura si un elefant, ospatarii sunt extrem de amabili si toate serviciile sunt impecabile.
Restaurantul se numeste Xanadu si de cand l-am descoperit merg numai acolo. M-am saturat de experimente si bani aruncati pe geam, asa ca atunci cand vreau sa iau masa in oras, merg aici. Daca ma vedeti pe terasa, langa peretele decorat cu iedera, sa-mi faceti cu mana!
Aici au cea mai buna salata cu somon! Cea mai buna! Parol! Si pentru ca nu am secrete fata de voi, o sa va invat cum sa o preparati.
Ingrediente:
- somon fume
- rucola
- capere
- rosii cherry
- cateva felii de paine toast
- unt
- jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Aseaza pe o farfurie intinsa un pat de rucola, peste el adauga feliile de somon (4-5), iar la sfarsit arunca o ploaie de capere.
Decoreaza farfuria cu rosii cherry taiate in jumatate si triunghiuri din felii de paine toast (prajite). Untul se intinde pe paine in momentul degustarii, iar sucul de la lamaie se stoarce tot atunci.
Pofta buna!