Risotto cu fructe de mare
Fara sort
Imi place orezul si la fel de mult imi plac fructele de mare, iar cand aceste doua ingrediente se intalnesc, iese ceva minunat! Si anume? Risotto cu fructe de mare. Astazi te invatam cum sa-l prepari chiar la tine acasa. Esti pregatita?
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 300 de grame de orez (bob lung)
- 250 de grame de creveti decorticati*
- 100 de grame de scoici (fara carapace)
- 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
- 30g de unt
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa (curatata su tocata)
- 2-3 catei de usturoi (curatati si tocati marunt)
- 2 bastonase de telina (taiate bucatele mici)
- 2 morcovi (taiati bucatele mici)
- 750 de grame de supa de pui (apa in care au fiert legume si bucati de carne de pui)
- 350 de grame de rosii (in bulion)
- 60 de grame de parmezan ras
- sare si piper dupa gust
*fructele de mare se pot inlocui, poti sa folosesti si caracatita sau calamari
Mod de preparare
1. Pune mana pe o tigaie si adauga untul si uleiul de masline la incins. Prajeste timp de 1-2 minute usturoiul si adauga fructele de mare impreuna cu patrunjelul. Lasa fructele de mare 3-5 minute la facut si scoate-le pe o farfurie separata. Nu, n-am terminat inca cu tigaia. Adauga ceapa, morcovii, telina si lasa totul pe foc putin, cat sa se fragezeasca, nu sa se arda. Lasa ingredientele in tigaie.
2. Intr-o oala separata se adauga supa de pui si se pune la fiert orezul alaturi de rosii si un strop de sare.
3. Cand orezul e gata, se scurge si se adauga in tigaia in care s-au prajit legumele. Adauga din nou fructele de mare in tigaie, toarna 300-350 de grame de supa de pui cu rosii (cea in care a fiert orezul), adauga parmezaul si piperul si amesteca timp de 3-4 minute.
Nu-i asa ca a fost simplu?
Pofta buna!