Risotto cu creveti si porumb
Fara sort
Cand credeai ca stii totul despre risotto, iti dai seama ca inca mai ai multe de invatat. Iti propunem o reteta speciala de risotto realizata cu arpacas. Adaugam si creveti, porumb si ardei gras pentru a obtine o masa cu adevarat delicioasa si sanatoasa!
Mod de preparare:
1. Incinge uleiul de masline intr-o cratita asezata pe aragaz la foc mediu.
2. Gateste usturoiul in cratita pentru 30 de secunde (amestecand continuu), adauga arpacasul si sarea si amesteca 1 minut. Adauga treptat 220g de apa fiarta (55g de fiecare data). Asteapta ca arpacasul sa absoarba apa pana vei adauga urmatoarea cana, s-ar putea sa nu fie nevoie sa folosesti toata cantitatea.
3. Adauga crevetii. Gateste mancarea amestecand constant pana ce crevetii devin roz (in jur de 3 minute).
4. E timpul sa adaugi porumbul, ardeiul gras, sucul de la 1 lime, sarea si piperul. Amesteca incontinuu, iar daca mai este nevoie, adauga putina apa pentru o textura cat mai cremoasa.
5. Serveste acest fel de mancare decorat cu felii de lime si patrunjel.
Pofta buna!