Repede si usor: linguine cu scoici
Fara sort

Paste, scoici, usturoi, multe ierburi si un gust magnific, cam asa arata reteta noastra de astazi. Ah! Sa nu uit de ingredientul de “finish”, parmezanul, bineinteles. Degusta acest fel de mancare si te vei teleporta direct la Roma.
Ingrediente:
- 30g de ulei de masline extra virgin
- 2 linguri de unt (fara sare)
- 4 catei mari de usturoi (taiati)
- 1 lingura de seminte de fenel
- 1/4 lingura de fulgi de ardei iute
- 110g vin alb sec
- 1kg de scoici
- 60g de parmezan ras
- ierburi aromate dupa gust: busuioc, oregano, marar sau patrunjel
Mod de preparare:
Incinge uleiul si untul intr-o oale mare. Adauga usturoiul, semintele de fenel, ardeiul iute, sare, piper si amesteca incontinuu pana ce usturoiul devine moale (in jur de 3-4 minute).
Adauga vinul si lasa totul la fiert pana ce cantitatea se reduce la jumatate (in jur de 4-5 minute). E timpul sa pui si scoicile. Ai grija sa amesteci din cand in cand. Lasa oala pe foc timp de 5-8 minute, pana ce scoicile se deschid. Arunca toate scoicile care nu se deschid nici macar dupa 8 minute.
Intre timp pune pastele la fiert in apa cu sare. Pastreaza 60g din apa in care au fiert pastele, iar apoi scurge bine linguinele.
Adauga pastele peste sosul preparat mai sus, plus apa de la paste (ca sa-l subtiezi) si ierburile tale preferate. Amesteca bine si savureaza!
Pofta buna!