Pui Thai cu mango
Fara sort
Daca iti doresti un meniu exotic, Mayra iti propune o reteta sanatoasa si pe gustul tuturor: Pui Thai cu mango. O delicioasa mancare pe baza de carne de pui, asezonata cu un delicios sos de mango. Iti garantam ca toata lumea o sa se linga pe degete!
Mod de preparare:
- Sosul de mango: Pune toate ingredientele necesare pentru prepararea sosului de mango intr-un mixer si amesteca pana totul se transforma intr-o pasta. Gusta si verifica daca mai are nevoie de sare sau piper, zahar (daca vrei ca sosul sa fie mai dulce), otet (daca ti se pare ca sosul este prea dulce), ardei iute (daca sosul nu este destul de picant).
Ideea de baza este ca gustul sa fie unul echilibrat intre aromele dulci, acre, picante si sarate.
- Puiul: pune faina pe o farfurie si "tavaleste" puiul (taiat in bucati) pana este complet alb. Adauga ulei intr-o tigaie, iar cand s-a incins, pune puiul la prajit. (pentru o varianta mai light, poti sa faci puiul simplu, la gratar, fara adaos de faina sau ulei)
Pune sosul de mango intr-o alta tigaie, adauga bucatelele de pui prajit si ardeiul rosu gras taiat in bucatele. Amesteca ocazional si lasa tigaia pe foc pana incepe sa fiarba sosul de mango, iar ardeii s-au inmuiat.
Aseaza pe farfurie, imprastie cativa kaju si decoreaza cu coriandru proaspat. Pentru garnitura poti sa folosesti orez Thai brun.
Pofta buna!