Pui marinat in usturoi
Fara sort

Ce-ai zice de o masa savuroasa pentru un week-end linistit in familie? Pentru duminica viitoare iti propun sa gatesti la pranz o reteta delicioasa: pui marinat in usturoi garnisit cu cartofi noi deliciosi la gratar si cateva bucati de sparanghel. Ce spui? Accepti provocarea?
Ingrediente:
- 1,5 kg de cartofi noi (cei mari taiati pe jumatate)
- 2 linguri de ulei de masline
- 6 catei de usturoi (pisati)
- 30g de otet din vin
- 3 linguri de frunze de cimbru proaspata (tocat marunt)
- sare si piper
- 6 bucati de piept de pui
- 1 lingura de unt
- 300g de sparanghel
Mod de preparare:
Incinge gratarul.
Aseaza cartofii in doua pungi realizate din folii de aluminiu. Inchide bine pungile la toate capetele, aseaza-le pe gratar si lasa cartofii la copt (in jur de 25 de minute). Dupa ce s-au facut, pastreaza pungile de aluminiu nedesfacute, cartofii se vor mentine calzi.
E timpul sa facem marinata. Amesteca intr-o oala uleiul, usturoiul, otetul din vin, cimbrul, 1 lingurita de sare si jumatate de lingurita de piper. Amesteca bine si adauga puiul in oala, ai grija sa fie complet acoperit cu marinata realizata mai devreme. Lasa-l la marinat la temperatura camerei 10 minute pana la 30 de minute.
Scoate puiul din marinata si gateste-l pe gratar alaturi de sparanghel. Intre timp scoate si cartofii din folia de aluminiu, pune-i intr-un castron si amesteca-i cu unt, sare si piper.
Aseaza pe o farfurie mare o portie de pui marinat la gratar, o portie de cartofi si una de sparanghel. Decoreaza cu putin cimbru si serveste cu placere!