Pui cu sos de mustar
Fara sort
Se ia o bucata rumenita de pui si se aseaza pe un pat de sparanghel crocant, iar la final se stropeste cu un sos cremos si bogat de mustar. Ce ramane de facut? Sa degustam si sa ne lingem pe degete!
Ingrediente (4 persoane):
- 4 bucati de piept de pui
- 2 linguri de ulei de masline
- 30g de vin alb (sec)
- 60g de smantana dulce
- 2 linguri de mustar Dijon
- 1 lingurita de tarhon uscat
- 500g de sparanghel
- sare si piper
Mod de preparare:
1. Asezoneaza puiul cu sare si piper si aseaza-l intr-o tigaie in care ai incins in prealabil uleiul de masline. Cand este gata transfera-l pe o farfurie si incearca sa-l pastrezi cald (poti sa folosesti folie de aluminiu).
2. Pune apa la fiert intr-o oala, adauga putina sare si lasa apa sa ajunga la punctul de fierbere. E timpul sa adaugi sparanghelul. Scoate-l dupa cateva minute (maxim 5), altfel risti sa nu mai fie la fel de gustos si crocant.
3. Toarna vinul in tigaia incinsa in care ai gatit puiul si amesteca des (pana ce cantitatea de sos scade la jumatate). Adauga samantana dulce, mustarul si tarhonul amestecand in continuu pentru inca 2 minute (sau pana ce se ingroasa sosul).
4. Aseaza pe o farfurie intinsa un pat de sparanghel, adauga o bucata de pui si decoreaza cu sos din belsug.
Pofta buna!
Sursa: marthastewart.com