Pui cu alune
Fara sort
Crezi ca bucataria chinezeasca e prea grea pentru tine? Si eu cred la fel, insa o amica mi-a recomandat o retetachinezeasca simpla si gustoasa. Desi initial am fost tentata sa spun pas, am gatit respectand toate indicatiile si rezultatul e absolut delicios.
Am avut nevoie de ceva timp sa ma decid insa pana la urma am zis ca nu strica. Nu mica mi-a fost surpriza cand toti cei care au gustat preparatul au spus ca e absolut delicios. Incearca si tu!
Ce iti trebuie:
- 2 piepti de pui
- 500 gr alune
- 2 lingurite amidon
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri coniac
- 100 ml supa de pui
- 8 fire ceapa verde
Ce trebuie sa faci
Taie pieptul de pui in cubulete si rumeneste-L usor in ulei, aproximativ 3-4 minute. Amesteca des pentru ca nu trebuie sa se prajeasca prea tare. Adauga alunele si mai amesteca 3 minute.
Imediat dupa adauga amidonul diluat, sosul de soia, coniacul si supa. Amesteca in continuu. Mai tine pe foc 2-3 minute.
Dupa ce se mai raceste adauga ceapa tocata.
Serveste cu orez sau legume.
Pofta buna!