Preparate culinare de Paste
Fara sort

Dupa o perioada in care am mancat preparate de post, sau cel putin am incercat sa includem in meniul zilnic mancaruri mai dietetice, iata ca vine si Pastele. Cu toate ca Sarbatoarea Pascala are conotatii spirituale, iar postul inseamna si meditatie si purificare sufleteasca, cu totii punem un mare accent pe masa de Paste.
Miel copt in crusta de branza
Ingrediente: 300 gr carne de miel fiarta ori pregatita la cuptor si taiata bucatele. 200 gr unt, 2 cepe de marime medie, 3 frunze de dafin, sare, piper negru, 400 gr rosii din conserva, 75 gr crutoane de paine, 150 gr branza Cheddar.
Mod de preparare: Topiti 50 gr unt intr-o tigaie si adaugati ceapa. Puneti carnea de miel intr-o tava si turnati deasupra ceapa calita in unt. Adaugati frunzele de dafin si asezonati cu sare si piper. Turnati deasupra rosii in bulion.
Separat, intr-o tigaie topiti untul ramas si adaugat grutoanele de paine. Dupa ce crutoanele au absorbit untul topit, presarati branza Cheddar si turnati apoi compozitia in tava, alaturi de celelalte ingrediente. Tineti tava la cuptor timp de 40 de minute si serviti preparatul fierbinte.
Ce vin servim la masa de Paste?
Ce vin alegem pentru preparatele din carne de miel pentru Sarbatoarea Pascala? Vinul este bautura ce completeaza cu succes masa de Paste. De fapt, cum meniul abunda in carnuri, ar fi total eronat ca delicioasele feluri de mancare sa fie private de rafinamentul unui pahar de vin. Dar cum stim sigur ca nu dam gres cu alegerea vinului? Expertii sustin ca solutia ideala o reprezinta un vin frantuzesc Bordeaux, un vin spaniol Rioja, sau un Chianti italienesc.
Se pare ca preparatele din carne de miel pot fi savurate alaturi de o gama foarte variata de vinuri. Celor trei vinuri de mai sus li se poate adauga si vinul Shiraz, dar si cam orice Cabernet Sauvignon si Merlot. Mielul la gratar merge cel mai bine cu un vin sec rose, iar carnea de miel servita alaturi de salate de cruditati poate fi acompaniata de un Sauvignon Blanc.
Mayra iti doreste un Paste Fericit!