Preparate culinare de Paste

Fara sort

Preparate culinare de Paste

Dupa o perioada in care am mancat preparate de post, sau cel putin am incercat sa includem in meniul zilnic mancaruri mai dietetice, iata ca vine si Pastele. Cu toate ca Sarbatoarea Pascala are conotatii spirituale, iar postul inseamna si meditatie si purificare sufleteasca, cu totii punem un mare accent pe masa de Paste.

Sarbatoarea Pascala merita sarbatorita din plin, cu masa imbelsugata si multa veselie in suflete.

Multora dintre noi, atunci cand rostim cuvantul “Paste” ni se zugraveste in minte imaginea unei mese bogate, cu nelipsitul drob, ciorba de miel dreasa cu smantana si friptura cu multe verdeturi. Desigur, traditia trebuie pastrata, dar parca uneori simti nevoia de o inovatie culinara, fie ea si in zi sfanta. Ne putem folosi de alimentele traditionale pentru a realiza minunate retete cu totul si cu totul speciale. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca preparatele traditionale din miel sunt putin cam grele.

Noi va propunem o serie de retete deosebite care vor revolutiona masa de Paste, pastrand totodata traditia. Putem sa le avem pe toate si putem avea grija de silueta, asezonand apetisantele fripturi cu multe salate si legume gratinate.

Pulpa de miel cu mustar Dijon pentru Sarbatoarea Pascala

Ingrediente: o pulpa de miel, piper negru, 2 catei de usturoi taiati fin, 4 lingurite de mustar de Dijon, 1 lingurita ghimbir ras, 4 linguri sos de soia, 2 linguri ulei de masline, sare.

miel pentru sarbatoarea pascalaMod de preparare: Carnea se asezoneaza cu sare si piper. Intr-un castron, amestecati usturoiul cu mustarul, ghimbirul si sosul de soia. Amestecati bine si adaugati uleiul de masline, putin cate putin.

Turnati amestecul obtinut peste pulpa de miel si lasati carnea la marinat timp de 2-3 ore, la frigider. Incalziti cuptorul la o temperatura medie si puneti carnea la cuptor pentru 2 ore. Nu uitati sa o intoarceti pe o parte si pe cealalta pentru a se rumeni uniform. Dupa ce scoateti carnea din cuptor, trebuie sa o lasati sa se raceasca timp de 15 minute inainte de a o felia si e gata preparatul culinar specific pentru Sarbatoarea Pascala.

File de miel cu fasole neagra boabe

Ingrediente: 4 bucati file de miel, o cutie de rosii in bulion, oregano, 6-7 catei de usturoi, 2 cepe mai mici, o conserva de fasole neagra boabe, 2 lingurite malai.

miel pentru sarbatoarea pascalaMod de preparare: Amestecati rosiile cu usturoiul, ceapa si oregano. Turnati compozitia peste carnea de miel si lasati la marinat timp de mai multe ore. Intre timp, tineti boabele de fasole intr-un castron cu apa.

Puneti mielul intr-o tava, iar pe langa presarati fasolea boabe, iar peste toate acestea turnati o cana cu apa si putin ulei de masline. Lasati amestecul la cuptor timp de 2 ore. Separat, amestecati malaiul cu putin ulei si turnati amestecul peste file-uri. Mai lasat preparatul la cuptor inca 10-15 minute.



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou