Ponturi pentru un ICE TEA de exceptie
Fara sort

Ice tea este o varianta de ceai excelenta pentru zilele foarte calduroase de vara. Numai gandul la ice tea reimprospateaza mintea. Nu numai ca este o bautura sanatoasa, ci este si foarte racoritoare, fiind placuta de oameni de toate varstele, datorita proprietatilor sale revigorante si apetisante.
Si ca sa iti iasa cat mai bine ceaiul rece, ti-am pregatit cateva reguli pentru cel mai bun ice tea.
1. Folositi suficiente pliculete de ceai
In general, când produsele alimentare sunt servite reci, aromele devin fade. Un tip de ceai mai puternic – cum ar fi Darjeeling, ceaiul de iasomie sau ceaiul verde – este necesar pentru a obtine un ceai rece cu o aromă puternica. De aceea, foloseste doua pungi de ceai pentru fiecare trei cesti de apa, pentru rezultate cat mai bune.
2. Nu-l fierbe prea mult
Dacă preferi ceaiul mai puternic, foloseste mai degraba mai multe pliculete de ceai, decat sa prelungesti timpul de fierbere a apei. Daca ceaiul este fiert prea mult timp, acidul tanic din ceai iese la suprafata, ceea ce poate face ceaiul sa aiba gustul amar. Pe de alta parte, pentru un ceai mai slab, cu o aroma buna, mai degraba reduce timpul de fierbere, decat sa pui mai putine pliculete de ceai.
3. Adauga zahar in apa calda
Daca vrei sa indulcesti ceaiul., adauga zaharul in apa fierbinte, cu scopul de a dizolva granulele. Daca preferi in schimb sa indulcesti ceaiul dupa aceea, in functie de gusturile fiecaruia, foloseste sirop simplu si nu zahar tos, pentru ca acesta din urma va lasa granule în pahar.
4. Lasa ceaiul sa se raceasca inainte de a-l pune la frigider
Daca pui ceaiul fierbinte direct in frigider il va face tulbure, de aceea, lasa ceaiul să se raceasca inainte. Dacă ceaiul tot s-a facut tulbure, incearca sa adaugi un pic de apa clocotita pentru a-l limpezi.
5. Pastrati-l natural
Nu folosi suc de lamaie artificial, ci numai suc de lamaie proaspat stors, pentru o aroma cat mai buna.
6. Ceaiul e bun cand e proaspat
Ice tea are cel mai bun gust atunci cand este proaspat făcut. Beti ceaiul in maxim doua sau trei zile. Este foarte usor de facut, deci nu te ingrijora daca o sa fii nevoit sa faci un alt ice tea!
7. Ingredientul secret pentru un ice tea de exceptie: siropul de zahar
Foloseste acest sirop de zahar foarte usor de facut pentru a indulci ceaiul rece, de la frigider, in functie de gusturile fiecarui musafir. Siropul se combina mai usor cu apa rece, decat zaharul.
Mod de preparare: Intr-o cana, se pune o ceasca (250 ml) de zahar tos si apa fierbinte. Se amesteca pana ce zaharul se dizolva. Aceasta compozitie se adauga, dupa preferinte, in ceaiul rece.
Daca vrei sa afli mai multe despre istoria ice tea-ului, precum si alte retete pentru prepararea ingenioasa a ceaiului, vino la Festivalul Ceaiului si Cafelei (Tea&Coffee Festival) care va avea loc in Bucuresti, intre 12 si 18 septembrie 2011. Pentru mai multe detalii despre programul festivalului intra pe http://www.tea-coffee.ro/