Poftiti la supa!
Fara sort
Daca in copilarie si adolescenta supa este nelipsita din meniul zilnic, cu trecerea anilor, acest preparat este dat uitarii cu mare usurinta. Dorinta de a consuma cat mai multe preparate din bucataria italiana, chineza sau spaniola ne face sa renuntam la traditionalul castron cu supa.
Cu toate acestea, supa este plina de calitati. Iata numai 5 motive pentru a manca supa:
1. Are calitati nutritionale
Legumele din supa ne permit sa facem provizii de vitamine antioxidante (vitamina C, carotenoide si acid folic), oligoelemente si saruri minerale (fier, calciu), esentiale pentru sanatate.
2. Contribuie la hidratarea corpului
Apa in care fierb legumele si apa existenta deja in aceasta contribuie la hidratarea organismului. Daca mancam doua farfurii adanci de supa, e ca si cum am bea un sfert de litru de apa, fapt ce faciliteaza digestia si eliminarea toxinelor.
3. E bogata in fibre
Legumele contin fibre. Fibrele ajuta la digestie, dr asta numai in cazul in care legumele nu sunt pasate cu mixerul electric. In caz contrar, mixerul pulverizeaza fibrele care, dintr-o data, nu vor mai avea nici un efect asupra digestiei. Asa ca puteti pasa legumele cu furculita, sau cu masina de tocat manuala.
4. Supa nu ingrasa
Studiile recente au demonstrat faptul ca supa poate face parte dintr-un regim, dar numai daca se lasa legumele taiate in bucatele. Acestea vor umple mai mult stomacul, declansand secretia unui hormon de satietate.
5. Pot fi preparate o sumedenie de sortimente
Parca o data ce ai inceput sa mananci o farfurie de supa, nu ai cum sa nu o termini. Supele de gaina, de rosii, de praz si de dovlecei sunt absolut delicioase. Supele crema de legume pot fi consumate cu o lingura de smantana si crutoane.