Pizza pe gratar
Fara sort
Piept de pui la gratar, legume la gratar, friptura de vita la gratar si de ce nu? pizza la gratar! Astazi o sa va dau reteta pentru pizza pariziana la gratar. E mai usor decat crezi, mai ales daca blatul il cumperi deja facut de la magazin.
Ingrediente:
- blat de pizza
- ulei de masline
- sos de rosii
- ciuperci (de preferinta Portobello) – gatite sote intr-o tigaie cu putin ulei de masline si un catel de usturoi pisat
- 1 cana de rucola (taiata bucatele)
- branza Gruyere (rasa)
- 2 lingurite de busuioc (sau cimbru)
- sunca sau prosciuto (optional)
Mod de preparare:
Unge blatul cu ulei de masline pe fiecare parte si pune-l pe gratar (cu fata in jos) pentru 5 minute. Intoarce blatul, unge-l cu sos de rosii, adauga ciupercile, rucola, busuiocul/cimbrul si branza si lasa-l pe gratar pana este gata (pana branza incepe sa se topeasca, iar blatul o sa devina crocant).
Bon appetit!