Peste la gratar cu ardei
Fara sort
Din cand in cand ma apuca o pofta extrem de mare de peste. Astazi e ziua aceea! Asa ca am cautat o reteta simpla si cu putine calorii. Am ales sa prepar un peste la gratar (adio ulei si prajeala!) si o garnitura de legume (ador ardeii grasi).
Hai sa vedem de ce o sa am nevoie pentru a prepara pestele:
- 3-4 bucati de fileu de peste alb (depinde de cati oamenii sunt la masa)
- 1 cana de dressing italian (se face foarte repede, te invat eu cum; asta daca nu vrei sa-l cumperi deja preparat de la supermarket)
- 2 linguri de ardei gras rosu (tocat)
- 4 ardei grasi (2 verzi, 2 rosii) – taiati in 5-6 felii
- 2 linguri de parmezan ras
- 2 linguri de coriandru (tocat)
Mod de preparare:
Dressing italian: ai nevoie de 3/4 ceasca ulei de masline, 1/4 ceasca otet balsamic, 2 linguri de apa, 1 lingura de usturoi tocat, 2 linguri de zahar, 1 lingura si jumatate de sare, 1/4 lingura de piper si o lingurita de parmezan ras.
Amesteca toate ingredientele intr-o sticla mare si agita pana se omogenizeaza. Poti sa faci o cantitate mai mare de dressing si sa-l pastrezi in sticle la frigider.
Peste la gratar cu ardei:
Acum ca dressingul italian este gata, tot ce trebuie sa faci este sa-l amesteci cu ardeiul tocat. Adauga jumatate din sos intr-o punga, adauga si pestele, inchide bine punga si lasa-l la marinat in frigider timp de 15 minute.