Peste cu legume la gratar
Fara sort
Esti in cautarea unei retete light, gustoasa si sanatoasa? Astazi iti propunem o portie de peste cu legume la gratar. E usor de preparat si iti garantam ca audienta se va linge pe degete, si asta fara sa fii o mare bucatareasa. Aroma, gust si nutrienti din belsug!
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 4 bucati de peste (sortimenul ramane la alegerea ta, totusi iti recomandam somonul sau codul)
- 1 lingura de tarhon proaspat
- 6 linguri de ulei de masline
- 3 capatani de usturoi (decojite)
- 2 linguri de patrunjel
- legume din belsug dupa preferinta (rosii, vinete, sparanghel, dovlecei, ciuperci etc.)
Mod de preparare:
1. Amesteca tarhonul cu 2 linguri de masline, unge pestele cu compozitia obtinuta si lasa-l sa se "odihneasca" deoparte.
2. Plaseaza fiecare catel de usturoi intr-o folie de aluminiu, stropeste cu ulei de masline (2 linguri pentru toti cateii), adauga putin patrunjel in fiecare pachetel si infasoara folia. Pachetele se pun in mijlocul gratarului si se lasa la copt timp de 20 de minute (nu uita sa-l intorci pe toate partile).
3. Amesteca uleiul de masline si patrunjelul ramas, adauga putin piper si cu compozitia obtinuta unge legumele ce urmeaza sa fie puse pe gratar (fara rosii, ele se coc ma repede, asa ca le vei adauga spre sfarsit). Legumele se frig timp de 10-15 minute.
4. E timpul sa adaugi pestele (si rosiile daca ai ales sa le folosesti). Unge-l cu putin ulei de masline, repeta aceasta operatiune cand il intorci si pe cealalta parte, lasa-l pe gratar 10-15 minute.
5. E timpul sa asezi toate ingredintele pe un platou, sa desfaci usturoiul din staniol si sa servesti cu placere!
Pofta buna!