Penne cu ton, rosii si masline
Fara sort
Ti-am pregatit o reteta delioasa de paste italiene, dar cu un iz mediteranean dat de ingredientele folosite, si aici ma refer la suculentele rosii si la delicioasele masline negre, totul completat perfect de o portie generoasa de ton.
Ingrediente (pnetru doua persoane):
- un pachet de paste (penne)
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 cepe mici (tocate marunt)
- 2 catei de usturoi (curatati si tocati marunt)
- 4 rosii mari
- 2 linguri de vin alb
- 170g de ton (in ulei de masline)
- 20 de masline negre
- 2-3 linguri de patrunjel proaspat (tocat marunt)
- sare
Mod de preparare:
1. Fierbe pastele in apa cu sare.
2. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie generoasa. Soteaza ceapa timp de 3-4 minute, adauga usturoiul si rosiile si amesteca din nou toate ingredientele pentru cateva minute.
3. Toarna vinul in tigaie si lasa-o pe foc pentru inca 4 minute.
4. E timpul sa adaugi si tonul si maslinele.
5. Pentru a realiza o cantitate mai mare sos trebuie sa adaugi cel putin 30g din apa in care au fiert pastele si sa mai lasi cateva minute tigaia pe foc.
6. La final tot ce trebuie sa faci este sa scurgi pastele bine, sa le asezi intr-un bol de paste, sa adaugi o portie generoasa de sos si putin pastrunjel pentru decor.
Pofta buna!