Paste cu rozmarin si creveti
Fara sort
Multi oameni evita crevetii si fructele de mare pentru ca nu stiu sa ii/le prepare sau, mai mult, cred ca retetele sunt foarte complicate. De fapt lucrurile sunt foarte simple, iar astazi o sa va demonstram acest lucru.
Avem o reteta simple de paste cu creveti. Ingredientele sunt putine si la indemana tuturor, iar dificultatea de preparare este redusa.
Ingrediente pentru 4 portii:
- 350 de grame de spaghete
- 30-35 de creveti mari decorticati si curatati (dezghetati)
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi (tocati marunt)
- 2 linguri de rozmarin proaspat (tocat mare)
- 1/4 lingurita de fulgi de ardei iute
- 1 lingura de suc proaspat de lamaie
- sare si piper
Mod de preparare:
1. Fierbe pastele intr-o oala mare cu apa cu sare. Gateste-le al dente si adauga crevetii pentru inca 5 minute. Amesteca din cand in cand. Scurge pastele si crevetii, dar pastreaza jumatate de cana din apa in care au fiert pastele. Pune pastele si crevetii intr-un castron mare.
2. In aceeasi oala incalzeste uleiul de masline, adauga usturoiul, rozmarinul si fulgii de ardei. Amesteca constant pana usturoiul devine auriu (in jur de 3 minute).
3. Ia oala de pe foc, adauga din nou pastele si crevetii, dar si sucul de lamaie si apa pastrata (cea in care au fiert pastele). Toarna cata apa este nevoie pentru a realiza un sos ce acopera toata cantitatea de paste. Asezoneaza cu sare si piper si serveste!
Pofta buna!
Sursa reteta: Martha Stewart