Timp liber
Happy Halloween!
Fara sortHalloween este o sarbatoare anuala, asta cu totii o stim, dar oare ce sarbatorim in aceasta zi de 31 octombrie? Unde isi are inceputurile acest obicei? Este oare, asa cum sustin unii, un fel de ...
citesteCrepe francaise
Fara sort"Prajiturile sunt facute din unt si dragoste", spune un proverb norvegian. Trebuie sa recunostem faptul ca pentru multe dintre noi desertul este cea mai buna parte a unei mese. Poate de multe ori ...
citesteTagliatelle cu somon si sos de lamaie
Fara sortNu orice masa de duminica trebuie sa-ti ia chiar toata duminica sa o prepari. Iata o reteta foarte buna, sofisticata si rapida. Si partea cea mai buna e ca nu trebuie sa stie nimeni cat de repede ...
citesteCafetiera de… Dama
Fara sortNu gatesc, vorba unui slogan ce l-am vazut pe net: "Am 35 de ani si pana la aceasta varsta m-a preocupat mancatul si nu gatitul", dar niciodata nu sar peste una din marile mele placeri: cafeaua de ...
citesteFast-food mania
Fara sortCu toate ca incercam sa diversificam meniul zilnic si sa preparam cat mai multe mancaruri delicioase si sanatoase, parca tot ducem dorul, din cand in cand, unui meniu de la fast-food. E ceva in ...
citesteMe gusta Sangria
Fara sortUn lucru este clar in Spania: nimeni nu rabda de foame! Restaurantele sunt la fiecare colt de strada si ofera o gama larga de preparate. Fructele de mare abunda in meniul hispanic, la fel si pestele. ...
citesteCele mai scumpe sticle de whisky
Fara sortIn cadrul unei calatorii la New York, un tanar din Toronto a intrat intr-un magazin de bauturi din Park Avenue si a cumparat o sticla de scotch in valoare de 10.000 de dolari. "Dorea ceva foarte ...
citesteRasfat culinar sicilian
Fara sortIstoria complexa a Siciliei a lasat urme adanci in arhitectura, peisaje, cultura si obiceiuri. Mai mult decat atat, arta culinara este cea mai mare dovada a civilizatiilor ce si-au pus amprenta pe ...
citesteCinemaroma Casablanca
Fara sortRick’s Cafè Americain este cu siguranţă cel mai celebru bar din istoria cinematografiei. Humphrey şi Ingrid şi-au început povestea de dragoste din Casablanca aici, ascultând "A kiss is just ...
citesteCinemaroma Tea with Mussolini
Fara sortA venit rândul filmului autobiografic al maestrului Zeffirelli "Tea with Mussolini". Iar reţeta de îngheţată aleasă de scenarist pentru a fi oferită de excentrica americancă Elsa tânărului ...
citesteCinemaroma Titanic
Fara sortAm deschis DVD-ul, am luat câteva filme la întamplare şi am descoperit reţetele şi legătura acestora cu povestea sau eroii de pe ecran. Am luat Titanicul. Scena în care Jack salvează viaţa ...
citesteCinemaroma Bridget Jones
Fara sortAm aflat acum câţiva ani că Francis Ford Coppola a reuşit să-şi împlinească încă unul din visele sale. Nu, nu e vorba despre un nou film, ci despre o linie de produse alimentare ...
citesteParty cu salsa si nachos
Fara sortSaptamana asta planuiesc o pijama party cu cele mai bune prietene ale mele. O sa bem un pahar de vin, o sa mancam nachos cu salsa sau tomatillo guacamole si o sa ne uitam la ultimele episoade din ...
citesteAccesorii pentru cocktailuri
Fara sortDe ce sunt cocktailurile atât de atractive? Fie că e vorba de fructe, umbreluţe, culori incitante sau paie în diferite forme, designul atrăgător este cel mai important. Dacă te-ai gândit să ...
citesteChick Food
Fara sortÎn Paris, pe rue Paul Bert, în arondismentul "le XI-ème", 4 tinere femei foarte branşate au deschis un boutique - librărie, un adevărat spaţiu gourmet: La Cocotte. Andréa, Laetitia, Nathalie ...
citesteBucătăriile internaţionale: delicatese sau nu…
Fara sortCele mai multe dintre noi aleg să-şi petreacă concediile într-o ţară străină. Nu mai este nevoie să spunem că cele care aleg ca destinaţie meleagurile străine au ocazia să experimenteze ...
citesteUn weekend perfect!
Fara sortE sâmbătă şi nu-ţi vine să ieşi din casă, dar vrei totuşi un week-end în care să te răsfeţi şi să te odihneşti pentru încă o săptămână la birou. ...
citesteGastronomia moleculară
Fara sortPotrivit ultimelor tendinţe în gastronomie, cărţile tradiţionale de bucate ar trebuie date uitării, iar ustensilele din bucătărie ar trebuie duse la reciclat. Se pare că toată lumea este ...
citesteMâncarea ca modă – Secolul vitezei
Fara sortSecolul XX este unul prin excelenţă al modelor, evenimentele culinare fiind imediat preluate de mase şi transformate în "must-uri" pentru cei ce-şi doresc să fie în pas cu moda. Astfel, după ...
citesteMâncarea ca modă – Punch şi Titanic
Fara sortÎn perioada edwardiană, a început era industriei alimentare americane, fiind deschise pentru prima dată supermarket-uri şi băcănii încăpătoare şi bine aprovizionate, unde gospodinele ...
citesteMâncarea ca modă – La ceai cu Regina Victoria
Fara sortÎncet, încet m-am apropiat de perioada victoriană, eră a extravaganţelor pentru upper şi middle class. Mesele victoriene includeau de multe ori 9 feluri de mâncare, chiar dacă multe dintre ...
citesteMâncarea ca modă – opulenţa barocă
Fara sortÎn perioada barocă, Europa gastronomică a atins noi culmi odată cu accesul mai uşor la o gamă foarte largă de condimente. Iar o masă care se respecta arăta cu-adevărat spectaculos: ...
citesteCafenele cool
Fara sortAm citit deunăzi că turcii spun despre cafenelele lor că sunt "şcoli de înţelepciune". Era scris într-o mică broşurică despre cafea care şedea cuminte pe barul din cafeteria "Da Capo" din ...
citeste10 secrete pentru o seara perfecta
Fara sortE septembrie, e frumos şi tu eşti încă acasă şi te plictiseşti? Cred că glumeşti… Sunt un million de lucruri pe care poţi să le faci! Nu ai nici un motiv să fii letargică, aşa că ...
citesteMangiare bene la Aquarium!
Fara sortUn espresso bun trebuie să aibă aromă bogată şi catifelată, fără nuanţe amare sau arse. Şi în Bucureşti este greu să găseşti un loc în care espresso-ul să fie la fel de bun ca cel pe ...
citeste