Office party

Fara sort

Office party

Este foarte greu sa organizezi o petrecere, indiferent de locatie, mai ales una la care invitatii sunt chiar colegii de munca, sefii sau subalternii. Greul consta in alegerea unui meniu care sa degaje rafinament, stil si care sa impace toate gusturile.

Daca v-ati gandit sa organizati o astfel de petrecere si mai ales daca ati ales ca locatie propria casa, atunci va trebui sa ii dati un aer de sarbatoare. Nicio problema insa. Decorul se poate imbunatati cu doua-trei aranjamente florale si cateva lumanari parfumate pozitionate aleatoriu in incapere.

Proba de foc consta tot in alegerea meniului. S-au dus vremurile cand se intindea o masa mare si se incepea cu aperitiv (mezeluri, branzeturi, masline, salata boef si salata de vinete), se continua cu felul principal (carne la cuptor, cartofi si salata verde) si se incheia cu tort si fursecuri. Asa nu!

Pentru a evita aceste clisee culinare si pentru a surprinde placut invitatii de seama, va trebuie ceva simplu, cu gust, un vin bun si buna dispozitie. Ce parere aveti de un bufet?

Este alegerea ideala pentru un party high-class. Multe platouri cu preparate frumos aranjate, decorate cu verdeata, salate, dulciuri si fructe.

Hadeti sa punem in aplicare "planul meniului".

Vom incerca sa va sugeram cateva preparate culinare menite sa faca adevarate minuni. Simplitatea este intotdeauna cheie succesului. Putem imprumuta din bucataria internationala delicioase gustari care nu vor necesita doua zile pentru a le pregati.

Rulouri de vitel cu salsa

Ingrediente:

Salsa: 500 gr rosii, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 2 linguri ulei, sare, piper, zahar, 2 linguri otet

veal
Rulouri de vitel: 4 rosii uscate, 125 ml vin alb, 6 fire busuioc, 8 felii muschi de vitel, sare, piper, 8 felii bacon, ulei

Mod de preparare: Pentru salsa, rosiile decojite si ceapa se taie cuburi. Se pun in ulei incins, se adauga usturoiul si se condimenteaza cu sare, piper si otet. Dupa ce se raceste, se pune sosul in boluri.

Rulourile de vitel: Se taie felii rosiile uscate, se aseaza intr-o oala cu vinul si se lasa la fiert pana se evapora lichidul. Rosiile si busuiocul se aseaza pe feliile de carne. Se adauga sare si piper si se fac rulouri care se infasoara in feliile de bacon. Se frig in ulei aproximativ 15-20 minute. Rulorile se aseaza pe plaouri, alaturi bolurile cu salsa. Pe platou se pot pune si felii de dovlecel la gratar, pentru putina culoare.

Tartine cu somon

Ingrediente: 400 gr file de somon, 1 legatura marar, sucul de la 1 lamaie, ulei de masline, sare, piper, 150 ml smantana, 1-2 linguri hrean, 8 felii paine.

Mod de preparare: Feliile de somon se taie cubulete si se amesteca cu jumatate de legatura de marar tocat, sucul de lamaie si ulei de masline. Smantana se amesteca impreuna cu hreanul, sarea si piperul. Painea se prajeste si se taie pe diagonala. Se unge fiecare bucata cu crema de smantana si se aseaza cate o lingura de compozitie de somon. Se orneaza tartinele cu frunzulite de marar.  

Sunt doar doua retete care pot fi prezente pe masa voastra la petrecere. Alte sugestii? Salata cu paste, piept de pui si rosii cherry, branzeturi gen Gorgonzzola, Camembert, Brie, asezonate cu fructe (mar, portocala, struguri), carnaciori imbracati in felii de cascaval si bacon, frigarui de curcan cu legume, salata de fructe de mare, orez cu scoici si calamar si mini tartine cu celebrul caviar!

In rest, sampanie, vin, cognac, iar pentru desert pastram tortul, doar e ziua voastra… Inca ceva, nu uitati de muzica! Un jazz in surdina va da o nota de rafinament evenimentului.



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou