Mini pizza cu spanac si branza
Fara sort
E seara (nu foarte tarziu) si tocmai am primit un telefon de la cativa prieteni care sunt “in the mood” pentru o vizita scurta. Si cum nu pot sa-i primesc asa cu mana goala, incep sa ma agit cautand o sticla buna de vina si cateva aperitive pentru ei.
Tocmai bune pentru stat la un "pahar de vorba". Sticla de vin am gasit-o repede, este un vin rosu demisec, dar ce ma fac cu aperitivele? Stiu! O sa fac repede cateva mini pizza cu branza si spanac. Sunt usor de facut si extrem de bune!
Pentru aceasta retete am nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 10-12 mini blaturi de pizza (sau 4 mai mari pe care le poti taia in mai multe bucati)
- 1 cana si jumatate de branza ricotta
- 1 lingurita si jumatate de oregano
- 3 catei de usturoi (tocati marunt)
- 500g de spanac proaspat (sau 2 pungi spanac inghetat) – fiert in prealabil
- 30-36 de bilute de mozarella (bocconcini)
- sare si piper
Mod de preparare:
Aseaza blaturile de mini pizza intr-o tava.
Adauga intr-un castron branza ricotta, oreganoul si usturoiul, asezoneaza cu sare si piper si amesteca pana totul se transforma intr-o pasta.
Unge fiecara bucata de pizza cu pasta de branza, adauga un pat de spanac fiert si cate 3 bilute de mozarella pe deasupra si baga tava la cuptor.
Pofta buna!