Mic ghid al vinurilor
Fara sort
Fie ca vrei sa-l savurezi acasa alaturi de cei dragi (o masa in familie, o cina romantica cu iubitul sau o sesiune de barfa cu prietenele) sau vrei sa-l faci cadou, vinul se asorteaza cu orice eveniment si situatie.
2. Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este soiul de vin ideal cand vine vorba de imbunatatirea calitatilor prin imbatranire. Cu trecerea timpului, aroma sa distincta de stafida neagra poate dezvolta un buchet cu nuante de cedru, violete, piele sau tabac si aroma puternica de tanin se va inmuia considerabil astfel.
Considerat mult timp ca fiind un soi antic, soiul Cabernet Sauvignon este un urmas al soiurilor Sauvignon Blanc si Cabernet Franc.
Merge de minune cu: carne rosie, fripturi sau gratar in sange, mancaruri grase, gasca, piept de rata, miel, paste cu sos, midii, branzeturi puternic aromate, salate de legume amarui, mancaruri cu sos concentrat de tomate si ciocolata (de preferat amaruie).