Mic dejun in pat
Fara sort
Poate ca in timpul saptamanii de abia ai timp sa te agati de toarta canii de cafea si poate, am zis poate, de un baton din cereale, totusi in weekend vine vremea pentru relaxare, pentru un somn prelungit “deranjat” de razele soarelui si pentru un mic dejun copios in pat!
Am pregatit pentru tine un meniu care o sa-ti faca dimineata mai placuta si mult mai energica, fiind vorba de alimente sanatoase si care nu ingrasa foarte tare, dar pe care le poti considera un rasfat de weekend.
Pe langa alimentele care se servesc in mod obisnuit la micul dejun: lapte, cereale, fresh de portocale (sau alte fructe), ceai, cafea, toast, unt, gem si miere, o sa iti prezentam si doua retete delicioase: Fritatta vegetariana si un desert magnific – Gofre cu fructe.
Fritatta vegetariana
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 8 oua
- 3/4 cana de lapte
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa medie taiata marunt
- 1 cartof mare taiat in bucatele
- 4 florete de broccoli
- 5 linguri de branza de capra proaspata
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul. Bate oualele intr-un castron mare alaturi de sare, piper si lapte.
Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare din teflon, adauga ceapa si cartofii si lasa totul la facut timp de 8 minute. Amesteca din cand in cand. Adauga si floretele de broccoli si mai lasa tigaia pe foc inca 10 minute.
Da focul mai incet, adauga oualele batute si bucatelele de branza (pe deasupra) si pune tigaia la cuptor pentru inca 20-25 de minute.
Si acum sa trecem la partea mea favorita: desertul!