Mi-e foame!

Fara sort

Mi-e foame!

Este a2a zi de regim si deja simti ca o iei razna? Nu esti singura! M-am surprins ieri alergand spre casa cu o foame de nedescris, o dieta de tinut (mi-am cam facut de cap de sarbatori) si cu gandul la o bucata de piept de pui care ma astepta in frigider.

Pentru ca foamea sa nu te ia pe nepregatite (si inevitabil sa-ti vina sa mananci orice, oricum si oricat!), mai bine mergi in week-end la cumparaturi, iti faci proviziile de carne (pui, peste si muschi de vita), legume, orez si condimente, iar in fiecare seara cand ajungi hamesita de la birou, prepara-ti una din minunatele retete dietetice de mai jos.

Sunt foarte usor de preparat:

Friptura din piept de pui

Ingrediente: piept de pui, mirodenii, sos de soia, ulei de masline, vin, usturoi.

Mod de preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat 1-3 ore intr-o marinata preparata astfel: 2 linguri vin, 1 lingurita sos de soia, usturoi pisat, 1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano sau alte mirodenii care iti plac. (in timp ce el sta la marinat, poti sa mergi sa faci o baie, sa te schimbi in niste haine comode sau sa-ti faci rutina de frumusete)

Se prepara la gratar sau pe tigaia de teflon timp de cateva minute. Poti sa-l servesti cu garnituri pe baza de legume, ciuperci, salata sau orez. Poti sa prepari in acelasi fel si pulpe de pui, muschi de vaca sau fileuri de peste.

Cod cu ghimbir

Ingrediente: 150 g file de cod, 200 g conopida, 1 cartof, 1/2 ceapa ,1/2 lamaie, 1 catel de usturoi, 1/2 lingurita ghimbir ras, boia de ardei iute, curry, un ardei rosu, 1/2 pahare mari supa de legume, iaurt, sare, piper.

Preparare: Se taie fileul in bucati de aproximativ 5 cm. Se stoarce lamia si zeama se pune peste peste si se presara curry. Se curata ceapa si se toaca mare. Se curata ardeiul si se taie fasii de aprox 1 cm. Cartofii se curata si se taie cubulete (daca regimul este mai sever, poti renunta oricand la cartofi sau ii poti inlocui cu un mix de legume).

Intr-o cratita mare se caleste ceapa in ulei de masline si putina supa timp de 5 min, apoi se adauga usturoiul tocat, ghimbirul, boiaua, ardeiul, si cartofii.

Se incorporeaza bucatile de cod, se rumenesc pe toate partile, se adauga supa si se lasa sa fiarba inabusit 15 min. Se adauga iaurtul, se mai lasa 2 min apoi se serveste.

 



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou