Materialul vaselor din bucatarie

Fara sort

Materialul vaselor din bucatarie

Cand vorbim despre “materialele vaselor din bucatarie”, pretul este deseori cel care are ultimul cuvant. Cu toate acestea poti fi atrasa si de culoare, de stralucirea materialelor sau de contrastele pe care oala minune le va face cu celelalte unelte din bucatarie.

Inclinarea emotionala si estetica ina achizitiona ceva ce ne place declanseaza "cumpararea de impuls". Dar, daca itidoresti sa ai o bucatarie echipata cu ceva mai mult decat culori dragute sicontraste energizante, trebuie sa fii foarte atenta atunci cand faci astfel de achizitii.

In primul rand, trebuie sa tii cont de materialul din care este fabricataustensila; cuprul este cel mai scump, insa si cel mai bun conductor de caldura.O caldura dispersata uniform si constant asigura un gatit rapid si o coacereuniforma. Inoxul este un conductor bun, dar, daca este combinat cu aluminiudevine si mai bun; problema lui este dispersia neuniforma a caldurii si creareaunor "puncte fierbinti" care iti vor compromite mancarea. O tigaie caredistribuie uniform caldura, va raspunde la fel de repede si la scadereatemperaturii, si astfel vei avea un control mai bun al intensitatiitemperaturii. 

Problema vaselor din cupru (in afara de pret) este reactivitatea. Cuprul,aluminiul si in unele cazuri, fierul, sunt metale reactive. Acest lucruinseamna ca ele se vor combina chimic cu unele substante din alimente, cuacizii, si isi vor modifica in timp culoarea, dar si culoarea si gustulalimentelor. Cuprul se decoloreaza si se zgarie foarte usor, insa un vas decupru va face minuni atunci cand vrei sa bati ouale datorita ionilor de cupru,intrucat vei obtine un volum maxim de spuma. 

Compromisul in cazul ustensilelor de bucatarie il reprezinta otelul inoxidabilsau inoxul. Acestea ofera o rata medie de incalzire si de conducere a caldurii,este rezistent, usor de curatat si ne-reactiv. Poti gasi chiar si vase care au,pe langa inox, un strat suplimentar de aluminiu intre doua straturi de inox,crescandu-le astfel calitatile in bucatarie.

Forum Mayra: "Sfaturi practice in bucatarie".



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou