Mâncarea ca modă – Punch şi Titanic
Fara sort
În perioada edwardiană, a început era industriei alimentare americane, fiind deschise pentru prima dată supermarket-uri şi băcănii încăpătoare şi bine aprovizionate, unde gospodinele puteau cumpăra orice pentru reţete delicioase cu ingrediente foarte diverse.
În epocă, nu există masa care se respectă fără PUNCH ROMAINE.
PUNCH ROMAINE
- Pentru 8 porţii, era nevoie de:
- 6 ceşti de aşchii de gheaţă
- 1 ceaşcă de sirop (apă cu zahăr – o parte de apă , la două de zahăr – pe care o fierbeţi până se leagă)
- 2 ceşti de şampanie sau vin spumos
- 1 ceaşcă de vin alb
- 1/3 de ceaşcă de suc de portocale proaspăt
- 2 linguri de lămâie
- coaja de portocală (opţional)
Într-un blender, se amestecă gheaţa cu siropul, şampania, vinul alb, sucul de portocale şi cel de lămâie. Se servea în cupe de desert, cu rom şi garnisit cu felii de portocală.