Legume la gratar cu tofu

Fara sort

Legume la gratar cu tofu

In weekend, la masa in familie, principalul subiect de discutie a fost carnea. Da, carnea! Carnea de porc nu este buna, iar mai nou carnea de pui nu este nici ea foarte buna pentru noi (conform ultimelor studii).

Si atunci ce sa facem? Sa devenim cu totii vegetarieni? Ei bine, aceasta este o alegere personala, dar un bine cunoscut nutritionist mi-a recomandat mai de mult sa fac urmatorul exercitiu in dieta:

  • 1 zi pe saptamana sa beau doar lichide: sucuri proaspete din fructe si/sau legume, apa, ceai, lapte etc. (fara sucuri carbogazoase, fara bauturi cu zahar)
  • 1 zi pe saptamana sa fiu vegetariana

M-a asigurat ca daca urmez acest mini regim in fiecare saptamana nu o sa mai am nevoie de dieta toata viata! In plus, ma ajuta sa elimim o gramada de toxine.

Daca vrei si tu sa urmezi mini regimul meu, astazi ti-am pregatit o reteta asiatica delicioasa cu legume la gratar si tofu.

Ingrediente (2 persoane):

  • 400g de tofu (organic)
  • 30g de sos de soia
  • 1 lingura de ulei de susan
  • 40g de miere
  • 1 lingura de ghimbir proaspat (curatat si dat prin razatoare)
  • 1 catel de usturoi (tocat marunt)
  • 1/4 lingura de sos tabasco (sau fulgi de ardei iute)
  • 1 lingura de ulei
  • 500g de legume proaspete dupa preferinte (ardei gras, castraveti, rosii, broccoli, sparanghel, cartofi etc.)

Mod de preparare:

1. Taie bucata de tofu in 6 felii.

2. Amesteca intr-un castron mare sosul de soia cu uleiul de susan, miere, ghimbir, usturoi si sosul de Tabasco. Adauga in castron feliile de tofu. Lasa-le la marinat timp de 10 minute, intorcandu-le din cand in cand pe cealalta parte.

3. Incinge gratarul sau pune tigaia pe foc. Scoate bucatile de tofu din marinata si pune-le pe gratar pentru 3-4 minute pe fiecare parte.

4. Adauga pe gratar legumele (dupa ce l-ai uns putin cu ulei). Cand sunt aproape gata, transfera legumele intr-o tigaie in care ai incalzit putin ulei si toarna peste ele si restul de sos (in care ai marinat bucatile de tofu) amestecand bine de tot.

5. Scoate legumele din tigaie (ai grija sa le scurgi bine de sos), adauga si bucatile de tofu si savureaza!

Pofta buna!



Tag-uri: , ,

feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou