Karishma – India my love

Fara sort

Karishma – India my love

Daca v-ati saturat de frigul de afara si visati niste senzatii toride, nu e musai sa luati calea Orientului. Mirodeniile si picanteriile indiene va asteapta si in Bucuresti, pe undeva prin zona predestinata a “Foisorului de Foc”, asa ca fiti gata sa “va ia cu fierbinteala”.

Vina nu va fi neaparat a ingredientelor picante, ci a condimentelor deosebite si complexe care au capacitatea de a ii "incalzi" chiar si pe cei mai putin "iuti la mancare". 

De altfel intensitatea iutelii poate fi fixata la cererea clientului, de la moderat la "doua pahare de apa si unul de suc dupa". Un alt aspect care mi-a placut la Karishma a fost pregatirea extrem de documentata a ospatarilor. La cum pronuntau si descriau preparatele din meniu, cei doi ospatari cu care am stat de vorba ar fi putut juca si intr-o productie Bollywood. Se intelege de la sine ca explicatiile lor docte ne-au fost de un ajutor esential in parcurgerea meniului si ca la final am ajuns sa ne felicitam pentru alegerea facuta (si anume aceea de a-i consulta si a-i lasa sa ne compuna meniul).

Am mancat asa (numai cand imi amintesc imi lasa gura apa): ca starters – Onion Bhaji si Pappadam, felul principal – orez cu legume, pui Tikka Masala, miel Daal Ghost (specialitatea casei) si paine Garlic Naan. Aveam in plan si un desert dar minunatiile care ne-au asaltat masa nu au mai lasat loc si pentru ceva dulce.

Onion Bahji este o gustare destul de mare (o portie e mai mult decat suficienta pentru doua persoane),constand din feliute de ceapa date prin faina de malai si prajite. Pappadamul pare o painica uscata inofensiva, de dimenisiunile unei clatite mai mici, dar va garantez ca am rontait la ea o groaza de timp si tot nu am dat-o gata. Concentratia de arome este invers proportionala cu dimensiunile, asa ca in cazul acesta cantitatea chiar nu conteaza.

Puiul, mielul si orezul au fost delicioase, ca si painea cu usturoi, de aceasta data o paine de dimensiuni considerabile, un fel de scoverga de-a noastra uriasa, despre care esti tot timpul constient ca e doar o bucata de aluat cu ceva arome… si totusi nu te poti opri din mancat, chiar si cand pe masa tocmai au poposit feluri de mancare mult mai savante.

Daca e prima oara cand mancati la un restaurant indian va recomand (sa respectati recomandarea pe care mi-au facut-o la randul lor ospatarii:) si sa comandati Tikka Masala. E o adevarata desfatare pentru papilele gustative, Masala fiind un sos traditional indian cu foarte foarte multe condimente (cel de care m-am bucurat eu avea 38).

Pentru final, am pastrat doua vesti bune: 1. locul asta plin cu bunatati chiar exista si 2. se va deschide inca unul, cat de curand (personalul mi-a indicat luna ianuarie pentru inaugurare) in zona Universitatii.
 
Nu-mi ramane decat sa va invit sa luati cat mai "iute" calea Karishmei: strada Iancu Capitanu nr 36. 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou