Invata sa faci Sushi!
Fara sort
Astazi calatorim in Japonia si o sa invatam cum se face Sushi, poate cea mai populara mancare a lor. Daca inca n-ai gustat aceasta minune… nu trebuie sa mai pierzi niciun minut! Daca ai gustat si ti-ai dorit dintotdeauna sa inveti sa-l gasesti (stiu ca eu da!), ai nimerit unde trebuie!
Sushi cu somon afumat
Ingrediente: (4 portii)
- 175 gr orez cu bobul lung
- 2 linguri otet
- 4 lingurite zahar fin
- 1/2 lingurita sare
- 2 foi de sushi nori (alga pentru sushi)
- 60 gr somon afumat
- 1/2 castravete taiat fasii subtiri sau sparanghel (2 bucati)
Mod de preparere:
- spala orezul si pune-l la fiert in apa
Pune intr-o cratita otetul impreuna cu zaharul si sarea; pune recipientul pe foc si amesteca pana se topeste zaharul; amesteca sosul obtinut cu orezul, iar compozitia intinde-o pe o tava si lasa-o sa se "odihneasca".
Atentie! Urmeaza partea cea mai fascinanta:
Aseaza foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi si intinde pe ea jumatate din orez, iar la margine pozitioneaza jumatate din portia de somon si castravete sau un sparanghelul.
Ruleaza totul cu multa atentie, suportul o sa te ajute foare mult, iar cu un cutit bine ascutit (pe care trebuie sa-l umezesti cu apa din cand in cand), taie ruolul obtinut in felii de circa 2 cm.
Pentru garnitura foloseste: pasta de wasabi, sos de soia (Shoyul), ghimbir murat (Gari).
Nu uita sa cumperi si bete, pentru ca experienta sa fie cu adevarat unica!