Invata sa faci Sushi!
Fara sort
Astazi calatorim in Japonia si o sa invatam cum se face Sushi, poate cea mai populara mancare a lor. Daca inca n-ai gustat aceasta minune… nu trebuie sa mai pierzi niciun minut! Daca ai gustat si ti-ai dorit dintotdeauna sa inveti sa-l gasesti (stiu ca eu da!), ai nimerit unde trebuie!
Astazi vreau sa invatam impreuna sa facem sushi:
Principalul ingredient este orezul (acrit cu otet) combinat cu diverse alte ingrediente, gatite sau in stare cruda, cel mai adesea peste crud. Exista diverse tipuri de sushi: rulouri infasurate in foi de alge marine presate, bucati mici de orez framantate de mana si servite cu peste crud sau icre, bucati de peste crud presarate peste o farfurie cu orez. Exista si variante de sushi in care in loc de orez se foloseste tofu.
Ca sa pregatesti sushi ai nevoie de cateva lucruri esentiale:
Suport pentru sushi (roller) – se gaseste la supermarket-uri si magazine de decoratiuni interioare
Nori: este numele japonez al foilor de alge marine uscate si presate, folosite la prepararea rulourilor de sushi (la fel, il gasesti la supermarket)
- Orez: cu bobul scurt. Orezul fiert se amesteca cu otet de orez, zahar si sare. Este racit la temperatura camerei inainte de a fi folosit la prepararea sushi-ului.
- Peste: proaspat si de o foarte buna calitate, oceanic (ton, macrou, somon si tipar de mare)
- Fructe de mare: caracatita, sepia, crevetii, scoicile si carnea de crab.
- Legume: ridichea japoneza murata, avocado, castravetele, sparanghelul precum si alte legume specific japoneze pot fi folosite ca si ingrediente la prepararea sushi-ului.
Condimente:
Shoyul: sosului de soia
Wasabi: este o pasta picanta de culoare verde, cu gust asemanator hreanului.
Gari: radacina de ghimbir murata
Ocha: in limba japoneza, Ocha inseamna ceai verde.