Fineţuri româneşti…veggie
Fara sort
Maria, buna mea prietenă din copilărie, m-a sunat să-mi spună că vine la un seminar în Bucureşti şi să mă întrebe dacă poate să stea la mine. “Cum să nu?!”, am exclamat eu bucuroasă că o să avem ocazia să stăm o seară si o noapte întreagă la poveşti şi poate…
… să ne îmbătăm din nou cu vişinele din vişinată cum am făcut când eram în clasa a-3-a.
Am închis telefonul şi m-am gândit că trebuie să pregătesc ceva de mâncare, ca tot omul gospodar.
Carla e vegetariană de câţiva ani aşa că variantele se reduc simţitor. Câteva salate din cartea lui Jaime (n.r. Jamie Oliver – "La masă cu Jamie") şi …. chiftelele mamei de cartofi cu brânză de vaci. Cred că sunt cele mai la îndemână şi mai delicioase "înlocuitoare" pentru chiftelele aburinde din porc şi vită! O minciună cu gust ademenitor şi miros ameţitor care e chiar mai bună decât surata carnivoră…
500 g cartofi
200 g brânză de vaci
ulei de măsline
mărar
pătrunjel
ceapă verde
usturoi
2 ouă
150 g făină
sare
Se fierb cartofii, se curăţă, se rad fin. Se freacă cartofii cu ouăle, făina, brânza, sarea şi verdeaţa. Se formează chifteluţe şi se prăjesc în uleiul încins. Puneţi deasupra deliciilor aburinde şi un strop de smântână şi…gata!