Desert fashion: cupcakes
Fara sort
Intotdeauna m-au fascinat cupcake-urile, sunt atat de mici si de elegante, colorate si pline de viata! Cred ca pot sa declar ca din punctul meu de vedere sunt cel mai trendy desert creat vreodata!
Mod de preparare:
Ok, e timpul sa trecem la treaba! Incalzeste cuptorul la 350 de grade si alinieaza 12 forme de briose tapetate cu hartie speciala.
Intr-un castron mediu adauga faina, praful de copt si sarea – amesteca.
Intr-unul mare adauga zaharul si untul si paseaza cu mixerul (reglat la viteza medie) pana cele doua ingrediente devin o pasta usoara si cremoasa. Adauga oualele (cate unul) si praful de vanilie amestecand in continuare cu mixerul.
Cu mixerul setat la viteza minima adauga treptat mixul de faina si smantana pana totul devine o pasta omogena si groasa.
E timpul sa adaugi compozitia in forme, ai grija sa le umpli putin peste jumatate, astfel cand vor creste la cuptor nu vor da pe afara. Pune formele la cuptor pentru 25-30 de minute pana devin usor aurii.
Topping:
E timpul sa ne apucam de prepararea topping-ului! Amesteca intr-un castron mare capsunile, zaharul si zeama de lamaie pana totul devine o pasta siropoasa.
Intr-un alt recipient bate frisca alaturi de zaharul pudra si putina vanilie.
Cu ajutorul unui cutit realizeaza mici gauri in cupcake-uri si adauga cate 2 linguri de sirop in fiecare. Orneaza cu bucati de capsuni si frisca, iar la sfarsit stropeste inca o data cu sirop.
Sunt gata! Pofta buna!