Desert delicios: tort cu lamaie
Fara sort
Dietele sunt de domeniul uitarii atunci cand decizi ca meriti sa te rasfeti putin. Prajiturile sunt deserturi delicioase, iar cand ai la-ndemana reteta, nu-ti ramane decat s ate apuci de treaba.
Descopera aceasta prajitura cremoasa, aromata, cu un gust pronuntat de lamaie, pe care o poti completa perfect cu o cana de ceai aromat.
Ingrediente pentru reteta de prajitura
- 300 g biscuiti crocanti aromati (cu ghimbir);
- 125 g unt;
- 5 lamai;
- coaja rasa si zeama;
- o cutie lapte condensat indulcit (400 g);
- 250-300 ml smantana lichida;
- optional: fructe pt ornat: afine, capsuni, zmeura sau doar o felie de lamaie).
Mod de preparare
(timp estimat: 1 h, complexitate: redusa)
Pune biscuitii intr-o punga si zdrobeste-i cu facaletul. Rastoarna-i intr-un vas (preferabil rotund), tapetat cu folie de aluminiu, toarna deasupra untul topit, amesteca bine si apasa cu dosul lingurii “blatul”. Niveleaza in asa fel incat sa obtii o baza ferma. Pune la rece 30 minute.
Intr-un bol rade coaja lamailor, toarna zeama, adauga laptele condensat, amesteca si adauga smantana. Toarna amestecul peste baza de biscuiti, niveleaza si pune la rece cateva ore, sa se intareasca. La servire, scoate tarta complet din tava, cu tot cu folie, pentru ca e mai simplu de taiat pe un plan drept. Decoreaza prajitura cu fructe sau cu o felie de lamaie.