Delicios si rapid: Pui Caesar
Fara sort
Piept de pui, suc de lamaie, sos Dijon si Worcestershire, crutoane si parmezan gratinat… simplu cat ai spune 1,2,3 si cina e servita! Daca inca mai cauti raspunsul la intrebarea pe care ti-o pui seara de seara “Astazi ce mancam?”, ei bine l-am gasit noi: astazi mancam Pui Caesar!
- Timp de preparare: 60 de minute
- Portii: 4
- Calorii: 400
Ai nevoie de:
- 2 lingurite de ulei de masline
- 2 lingurite si jumatate de suc proaspat de lamaie
- 1 lingurita de sos Worcestershire
- 1 lingurita de sos Dijon
- 4 portii de piept de pui
- crutoane
- parmezan
- 8 frunze de salata
- usturoi, piper, sare dupa preferinte
- lamaie pentru decor
Mod de preparare: din ulei, sosul Dijon, sosul Worcestershire, sucul de lamaie, sare, piper si usturoi se realizeaza un sos. Se pune sosul intr-o punga de plastic impreuna cu pieptul de pui si se lasa la marinat in frigider timp de 15 minute.
Separat, pe o farfurie, se amesteca crutoanele sfarmate si parmezanul ras, iar compozitia obtinuta se foloseste pentru a "imbraca" pieptul de pui (exact ca la snitele).
Atentie: nu arunca sosul in care a stat puiul la marinat, o sa-l folosim mai tarziu.
Pieptul de pui se aseaza intr-o tava si se stropesc cu sosul marinat. Se baga la cuptor, iar cand este gata se aseaza pe un pat de salata si se decoreaza cu lamaie.
Se poate servi alaturi de cartofi la cuptor (gratinati), legume sau se poate adauga peste o salata de sezon.
Pofta buna!