Delicios: frigarui asiatice
Fara sort

Oh ce savoare, ce ingrediente! Facem o vizita scurta pana in Asia si invatam cum se poate prepara o frigaruie autentica! Scoateti ananasul din cutie, pregatiti condimentele si ascutiti betisoarele din lemn! Incepe aventura!
Ingrediente:
- 30g de miere
- 30g de zahar brun
- 30g de sos de soia
- 3 linguri de otet balsamic
- 1 lingura de pasta de curry
- 3 linguri de ulei
- 700g de carne de vita (taiata cubulete)
- 1 ceapa rosie (taiat in patru)
- 1 cutie de ananas (bucatele)
- 1 pachet de taitei chinezesti (noodles)
- 60g de patrunjel proaspat
- jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute (optional)
- sare
Mod de preparare:
1. Pune pe foc o oala mare cu apa in care ai adaugat putina sare.
2. Intr-un castron separat pregateste sosul: amesteca mierea, zaharul brun, sosul de soia, 2 linguri de otet balsamic, pasta de curry si o lingura de ulei. Pastreaza jumatate din cantitatea sosului obtinut pentru momentul in care o sa servesti frigaruile.
3. Adauga pe fiecare bat carne de vita, ceapa si ananas. Aseaza frigaruile intr-o tava si unge-le cu sos. Frige-le pe gratar (timp de 7-8 minute), dar nu uita sa le mai ungi din cand in cand cu putin sos.
3. Intre timp, fierbe taiteii in oala cu apa si sare. Scurge-i bine cand sunt gata si transfera-i intr-un castron. Adauga peste taitei patrunjelul, otetul si uleiul ramas. Asezoneaza cu sare si amesteca toate ingredientele bine.
4. Serveste fiecare frigaruie cu taitei si stropeste totul cu sosul ramas. Daca ai ales sa folosesti ardei iute, acum este momentul sa adaugi cativa fulgi.
Pofta buna!