Cum au aparut cocktail-urile?
Fara sort
Fiecare cocktail are o poveste ce asteapta sa fie descoperita. Asadar, cum au aparut cocktail-uri precum Margarita, Bloody Mary sau Black Russian?
Gin Fizz
Contine 6 cl gin, 4 cl suc de lamaie, 2 cl zahar, 12 cl apa minerala. In shaker se amesteca ginul, sucul de lamaie si zaharul, apoi acestea se amesteca in pahar cu apa minerala
Aceasta bautura din gin si suc de lamaie a ajutat Marina engleza sa atace decisiv Marina franceza la sfirsitul secolului al XVIII-lea. In aceasta perioada, se calatorea foarte mult pe mare, iar rezervele de la bord nu ofereau necesarul minim de vitamina C, existand pericolul aparitiei scorbutului. Solutia – sucul de lamaie – era scumpa, astfel a aparut ideea consumului unei solutii pe baza de acid sulfuric, foarte diluate, a carei aciditate sa previna aparitia bolii. Amiralul Nelson a avut ideea sa amestece aceasta bautura cu gin si lamaie, pentru a fi mai gustoasa. In plus, alcoolul este un bun conservant pentru vitamina C.
Dificultate: **
Continut de alcool: ****
Servire: pahar tumbler
Long Island Tea
Contine 1.5 cl vodca, 1.5 cl gin, 1.5 cl rom alb, 1.5 cl lichior portocale, 6 cl cola sau pepsi. Ingredientele, mai putin cola, se amesteca in shaker, dupa care se toarna in pahar peste cola. Se serveste decorat cu o felie de lamaie.
Un ceai cu gheata fara ceai, Long Island Tea, a fost inventat in anii 70, de barmanul Robert C. “Rosebud” Butt din Long Island. In zilele noastre, acest cocktail se gaseste in mai multe versiuni, cu tequila sau fara a fi amestecat la shaker. Chiar daca este disponibil si cu tequila, ideea este ca aceasta bautura sa nu fie nicioadata combinata cu ginul. Exista si un nume pentru varianta de cocktail Long Island Tea, in care tequila tine locul ginului: Texas Tea.
Dificultate: ***
Continut de alcool: ****
Servire: pahar tumbler
Pentru o iesire in oras cu prietenele sau pentru o seara intre fete, nimic nu pare mai bun decat un cocktail pregatit de voi.