Cum au aparut cocktail-urile?
Fara sort
Fiecare cocktail are o poveste ce asteapta sa fie descoperita. Asadar, cum au aparut cocktail-uri precum Margarita, Bloody Mary sau Black Russian?
Bloody Mary
Contine 4 cl vodka, 12 cl suc de rosii, cateva picaturi de suc de lamaie, 2 picaturi tabasco, sare, piper.
Ingredientele se amesteca in shaker, iar bautura se serveste in pahar, cu sare si piper.
Cel mai renumit cocktail pe baza de suc de rosii poarta numele reginei engleze, criminale. Bloody Mary a fost inventat in 1921, in Harry’s Bar, Paris, de Ferdinand “Pete” Petiot, special pentru actorul de comedie american Roy Barton, sub denumirea initiala de “Bucket of Blood”. Cocktail-ul nu a devenit cunoscut decat in anii ’30, cand Pete Petiot s-a mutat la barul hotelului St. Regis din New York. Acesta l-a numit “Red Snapper” si a inlocuit vodka cu gin.
Dificultate: ****
Continut de alcool: **
Servire: pahar tumbler
Cocktail Bronx
Contine 4,5 cl gin, 1.5 cl vermouth rosu (martini, cinzano), 1.5 cl vermouth alb (martini, cinzano), 3 cl suc de portocale. Ingredientele se amesteca in shaker si se rastoarna intr-un pahar rece. Nu se decoreaza.
Este un cocktail sec, renumit in anii 1910 – 1920, in Manhattan. In anii 50 a iesit din moda datorita gustului dulce al sucului de portocale. Cocktail-ul a fost inventat de unul dintre cei mai celebri barmani din istorie, Johnnie Solon, care lucra la barul Waldor-Astoria, din New York. Acesta a pregatit cocktail-ul pentru un client care pariase ca nu se poate inventa o noua reteta in mai putin de un minut. Solon i-a spus Bronx, pentru ca obisnuia sa mearga des in acea zona.
Dificultate: **
Continut de alcool: ****
Servire: pahar cocktail