Creveti cu rosii si branza feta

Fara sort

Creveti cu rosii si branza feta

Continuam calatoria noastra printre retetele pe baza de fructe de mare, iar astazi ne oprim la “Creveti cu rosii cherry si branza feta”. Crevetii suculenti sunt dati prin usturoi, oregano si vin alb, iar rosiile acrisoare si branza cremoasa vin si ele in completarea gustului.

Reteta am gasit-o pe YumSugar si mi-am zis ca trebuie sa o incerc imediat! Toti prietenii mei s-au lins pe degete si m-au felicitat pentru maiestria de care am dat dovada. Sa va spun un secret? Eu nu gatesc de obicei, asa ca daca te pricepi un pic la gatit… o sa fie floare la ureche!

Am deja apa in gura cand imi aduc aminte, asa ca o sa incep sa va prezint ingredientele necesare:

  • 500 de grame de creveti decorticati
  • 350g de rosii cherry
  • 2 linguri de branza feta
  • 1/4 pahar de vin alb sec
  • 1 catel mare de usturoi (pisat)
  • 2 linguri de ulei de masline extra-virgin
  • 2 linguri de oregano (fie proaspat, fie uscat)
  • 3 linguri de patrunjel tocat
  • 1/2 lingurita de sare
  • piper negru (proaspat macinat)

Mod de preparare:

cherryIncinge uleiul de masline intr-o tigaie de marime medie si pune crevetii la prajit. Amesteca cu o lingura de lemn timp de 1-3 minute, pana prind o culoare rozalie. Adauga usturoiul, rosiile, oreganoul si vinul. Lasa tigaia pe foc (si amesteca din cand in cand) pana sunt gata rosiile (adica pana s-au transformat in pasta).

fetaAdauga branza si patrunjelul si mai lasa tigaia pe foc 1 minut. Nu uita sa amesteci din cand in cand. La sfarsit asezoneaza cu sare si piper.

Pofta buna!



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou