Craciunul peste mari si tari…

Fara sort

Craciunul peste mari si tari…

Varietatea culturilor si civilizatiilor pe Glob da nastere, cu ocazia unei sarbatori de amploare cum este Craciunul, la manisfestari si traditii felurite. Un element comun exista totusi, si anume Mos Craciun, cel care vine cu sacul plin de daruri in toate colturile lumii si invaluie Planeta Albastra intr-o unda de mister.

Iata cum sarbatoarea Nasterii Domnului este incarcata de traditii si simboluri din cele mai diverse pe intregul mapamond:

Masa de Craciun in Cuba

Cubanezii pun pe masa de Craciun friptura de porc, fasole neagra servita cu orez si plante traditionale (Yuca) pasate, sub forma de piure. In aceasta zi, familiile se reunesc si, intr-o groapa sapata in pamant si plina de carbuni acoperiti cu frunze de bananier, frig un porc intreg. Acestia petrec toata noaptea pe muzica traditionala.

Masa de Craciun in Spania

Majoritatea preparatelor traditionale spaniole sunt pe baza de fructe uscate: migdale in supa, nuci si migdale in prajituri si seminte de pin in varza rosie. Fructele uscate sunt o mostenire lasata de arabii care au cucerit  aceasta parte a peninsulei Iberice, unde au locuit timp de opt secole.

Arabii si-au pus amprenta pe bucataria spaniola, imbogatind-o cu alimente precum orezul, portocalele si, mai ales, migdalele.

Varza rosie trebuie inclusa obligatoriu in meniul de Craciun. Acest produs se prepara foarte simplu: fiert si asezonat cu usturoi. Numerosi hispanici gatesc peste de Craciun, lucru explicabil avand in vedere faptul ca Spania este a doua tara consumatoare de peste din lume. Pestele se prajeste si se serveste alaturi de cartofi si ceapa, fiind decorat cu patrunjel si sofran.

De pe masa de Craciun nu lipseste nici desertul traditional numit „touron”, prajitura preparata din ciocolata, nuca de cocos, inghetata de praline si pasta de migdale.

Masa de Craciun in Finlanda

Decembrie este o luna a bucuriei pentru finlandezi, cand prietenii se aduna si servesc "glögi", o bautura fierbinte, cu vin indulcit si aromat.

Masa de Craciun este bogata in preparate pe baza de peste: somon usor sarat, lavaret crud sau hering in variate sosuri. Se mai consuma si merluciul, peste care se macereaza in apa minerala si se serveste asezonat cu sos bechamel, alaturi de o garnitura de cartofi. La masa de Craciun finlandezii mai consuma sunca si carnati, preparate traditionale ale bucatariei finlandeze.

 



feedback
sexyxxx sexyxxx.cc sexyxxx.cc sexyxxx.cc
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou