Cinemaroma Bridget Jones

Fara sort

Cinemaroma Bridget Jones

Am aflat acum câţiva ani că Francis Ford Coppola a reuşit să-şi împlinească încă unul din visele sale. Nu, nu e vorba despre un nou film, ci despre o linie de produse alimentare italieneşti care sunt preparate după vechi reţete tradiţionale. Prietenii regizorului şi cunoscătorii gourmet sunt fani ai celor trei sortimente de sos pentru paste:

Pomodoro Basilicum, Puttanesca şi Arabiatta, a pastelor preparate cu maşinării tradiţionale din bronz antic şi a uleiului organic de măsline extra virgin, Oho de Oliva.

Toţi cei care au lucrat vreodată pe platourile de filmare cu Coppola îşi amintesc de petecerile şi orgiile culinare care urmau după o zi de muncă. Iar chef era chiar dl. Coppola! Când era întrebat "de unde această dorinţă de a comunica cu ceilalţi prin mesaje aromate şi atât de gustoase?", regizorul răspundea invariabil "it’s all about entertainment".

Şi mi-a fost de-ajuns să mă gândesc la scenele din "Naşul", când toată familia Corleone stătea în jurul mesei şi împărţea o porţie de paste alla matriciana şi un vin de Chianti ca să înţeleg că în filme, food&drinks sunt un protagonist esenţial pentru magia poveştii.

În rândurile de mai jos, mi-am propus să investighez acest caracter puternic al fiecărui film, aproape indispensabil şi forţa acestuia de a descoperi psihologii din spatele personajelor sau de a completa suspansul, romantismul sau aventura scenariului.

Astfel, am deschis DVD-ul, am luat câteva filme la întamplare şi am descoperit reţetele şi legătura acestora cu povestea sau eroii de pe ecran.

Am început cu "Bridget Jones". Vă amintiţi de tânăra britanică romantică incurabilă şi de aventura ei pentru găsirea dragostei adevărate? Atunci, cu siguranţă nu aţi uitat scena de la petrecerea la care Bridget  şi-a invitat toţi prietenii şi a şi propus un menu cool: Leak Soup, Omelette, Orange Sorbet. M-am întrebat de ce acest menu şi am înţeles că pentru un răspuns trebuie să intru în bucătărie şi să gătesc odată cu Bridget. Ei bine, pentru ea a fost un  dezastru. Dar să ştiţi că reţetele sunt chiar bune şi merită încercate!

Vă dau doar o reţetă, pe  care vă sfătuiesc să o încercaţi: Orange Sorbet.

Aveţi nevoie de:

  • sucul a 6 portocale mari
  • sucul unei lămâi mari
  • 150 g de zahăr
  • 1 pliculeţ de zahăr vanilat
  • 2 albuşuri bătute spumă
  • 1 lingură de Grand Marnier
  • coajă de portocală
  • 2 portocale
  • 50 g de zahăr
  • 100 ml de apă

Combinaţi toate ingredientele, lăsând pentru sfârşit spuma de albuşuri. Băgaţi la congelator şi când începe să se solidifice, băgaţi repede compoziţia la blender. Decojiţi portocalele, tăiaţi coaja în fâşii subţiri. Fierbeţi portocală şi coaja în apă, timp de o oră. Separat, preparaţi un sirop din apă şi zahăr, scăzut la foc mic. Adăugaţi în sirop coajă de portocale şi fierbeţi-le zece minute până devin lucioase. Răciţi şi serviţi sorbetul acoperit de coajă caramelizată.

sorbetAm gustat din sorbet şi am încercat să găsesc răspunsul la întrebarea "de ce sorbet şi Bridget Jones?" în dulce-acrişorul cremei îngheţate de portocală. Am descoperit că aroma isteaţă, simplă şi fresh are şarmul lui Bridget. Dar nu cred că scenarista s-a gândit la o analogie directă Bridget-portocală-sorbet.

Este o aroma prea discretă pentru a avea pretenţii de divă. Este puternică şi simplă şi a fost aleasă pentru un rol de compoziţie, pentru a susţine umorul situaţiilor în care Bridget încearcă să ia control asupra vieţii sale. Ca să nu mai spun că în anul lansării filmului, în toate restaurantele bune, sorbet-urile erau vedeta deserturilor. Iar Bridget, ca o londoneză sadea, nu avea voie să fie în afara trendurilor celor mai chic, nu?

Lista de filme şi reţete rămâne deschisă: Buena Vista Social Club şi "Meringuitos", You’ve Got Mail şi "Garnished fish", Babe şi "Duck with orange sauce", "Sabrina" şi "Cheese soufflé", Pretty Woman şi "Snails à la bourgouignonne" sau Blade Runner şi "Sushi".

Rămâne să le experimentez altă dată. Important este că am plecat în demersul meu ca un investigator cu papile gustative cârcotaşe şi curioase şi am ajuns să descopăr reţete şi bucate spectaculoase ca un film, care m-au lăsat să visez că sunt un star de cinema şi că am un partener de calibru Oscar: deliciile unei bucătării.



feedback
sexyxxx sexyxxx.cc sexyxxx.cc sexyxxx.cc
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou