Cina de Valentine’s

Fara sort

Cina de Valentine’s

De Ziua Indragostitilor este momentul ideal pentru afectiune si romantism. E momentul pentru inimioare si flori, sentimente dulci, delicatese afrodisiace si cine la lumina lumanarilor. Daca nu aveti cum sa planuiti o escapada romantica alaturi de iubit, o cina romantica este tot ce va trebuie in acesta zi inchinata dragostei.

Dar pentru a face ceva cu advarat special pentru jumatatea voastra, trebuie sa “orchestrati” o cina fabuloasa, cu atentie sporita la detalii.

Este extrem de usor sa adaugati culoarea rosie preparatelor culinare de Valentine’s Day, cu ajutorul fructelor si legumelor de un rosu aprins superb. Coacaze, capsuni, mure, aceste fructe de padure sunt perfecte pentru un mic-dejun romantic. Clatite cu sos de afine, suc de fructe de padure, briose cu zmeura si l-ati cucerit pentru totdeauna!

Rosiile, de asemenea adauga o nuanata vibranta de rosu mesei amorezilor. Sucul de rosii poate fi folosit in orice combinatie, dar merge de minune peste o portie de paste cu ulei de maslinesau mirodenii, sau acele delicate rosii cherry intr-o salata usoara, drept aperitiv.

Sau, ca sa ii demonstrati iubitului inca de dimineata cat de mult il iubiti, preparatii fursecuri in forma de inimioara si asterneti pe un bilet, langa mancare, cateva cuvinte dulci menite sa-i insenineze ziua si sa arda de nerabdare cu gandul la cina…

Iata si cateva idei pentru o cina reusita. Noi venim cu sugestiile, iar voi va bucurati de rezultat:

Ciuperci umplute

Ingrediente: 20 de ciuperci, 1 lingura unt, o ceapa tocata, 2 ardei iuti tocati marunt, 1/2 cana pesmet, 2 linguri branza parmezan, condimente

Curatati bine ciupercile, indepartati coditele si tocati-le marunt. Intr-o tigaie, incalziti untul si adaugati coditele ciupercilor, ceapa si ardeiul iute.

Dupa ce s-au patruns adaugati pesmetul, parmezanul si condimentele. Cu aceasta compozitie umpleti palariile ciupercilor si apoi le tineti la cuptor timp de 20-25 de minute. Reteta este un aperitiv de exceptie pentru o cina “ca la carte”. Si nu uitati, ardeiul iute are rolul lui bine definit…

Somon cu sos de praz

Ingrediente: 4 file-uri de somon, 2 linguri ulei de masline, 2 bucati de praz, 2 linguri de unt, 2 linguri crema de branza, 1/2 cana lapte, 3 linguri vin alb sec, patrunjel tocat, 2 catei de usturoi, 1 lingurita rasa piper

Mod de preparare:
ungeti somonul cu ulei si prajiti-i-l intr-o tgaie. Intre timp, caliti prazul in unt si adaugati spre final restul ingredientelor. Puneti compozitia pe somon si serviti fierbinte.

Paste “crevetele indragostit”

Ingrediente: un pachet spaghetti, 1 cana creveti curatati, 2 rosii taiate, 2 linguri crema de branza, o cana spanac

Mod de preparare:
Fierbeti pastele in apa cu sare. Alaturi, incalziti o tigaie mare. Prajiti crevetele, alaturi de rosii si crema de branza. Gatiti pana cand crevete s-a patruns, iar branza a devenit cremoasa.

Pe un platou, puneti pastele, presarati frunze de spanac, iar in mijloc adaugati compozitia de crevete.



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou