Caracatita in vin
Fara sort
Fructele de mare sunt delicioase, dar de cele mai multe ori nu stim sa le preparam. Daca data trecuta ti-am aratat cum poti prepara crevetii, astazi iti oferim o reteta cu caracatita si nu oricum… caracatita in vin. Este foarte usor de preparat , asa ca nu o sa-ti dea batai de cap.
Ai nevoie de:
- 1, 1/2 caracatita
- 20 de cepe mici intregi
- 50ml ulei de masline
- 300ml vin alb sau rosu
- 2 frunze de dafin
- un bat de scortisoara
- 2-3 cuisoare
- suc de rosii
- sare
Mod de preparare:
Se spala caracatita si se taie bucati. Se pune in oala sub presiune cu apa, cat sa o acopere si se lasa 10 minute. Se scoate caracatita si se clateste.
Se curata cepele mici si se gauresc cu o tepusa ca sa nu se desfaca in timp ce fierb. Se adauga in oala impreuna cu caracatita, uleiul, vinul, frunzele de dafin, scortisoara, cuisoarele, sarea si sucul de rosii.
Se lasa la fiert timp de 15 minute. Poti degusta acest fel de mancare cu o garnitura de orez.
Pofta buna!