Calzone cu 3 feluri de branza
Fara sort
Calzone este o specialitate culinara originara din Napoli, o reteta de pizza impaturita si umpluta cu diferite compozitii delicioase. Astazi o sa te invatam sa prepari un Calzone fenomenal umplut cu 3 feluri de branza.
Mod de preparare:
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si adauga la calit ceapa, ardeiul si usturoiul.
E timpul sa adaugi in tigaie broccoliul si vinul si sa lasi compozitia la fiert pentru 5 minute.
Ia tigaia de pe foc si presara peste ea cele 3 tipuri de branza (pastreaza insa jumatate din parmezan), adauga si oul batut, asezoneaza cu sare si piper si amesteca foarte bine toate ingredientele.
Framanta bine aluatul si intide fiecare bucata pe o suprafata data cu faina. Taie aluatul (daca este nevoie) in bucati ovale, umezeste marginile cu apa, adauga umplutura avand grija sa lasi ceva spatiu in margine. Impatureste cu grija si lipeste marginile.
Adauga calzonele intr-o tava tapetata cu putina faina, presara putin parmezan pe fiecare pizza si baga totul la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp poti sa asezi masa intr-un stil pur italian, ai nevoie neaparat de o fata de masa in carouri si o sticla de vin, poate si o muzica in surdina.
Pofta buna!