Budinca indiana cu trandafiri
Fara sort
Astazi te invit sa facem o vizita scurta si dulce in bucataria indiana. Am pregatit pentru tine o reteta usoara si delicioasa pentru o minunata budinca cu sirop de trandafiri. Suna bine, nu? Sa ne apucam de treaba atunci!
Ingrediente:
- 10g de gelatina
- 500ml de lapte
- 1/2 de baton de vanilie (sau pliculet de vanilie)
- 250ml de lapte condensat
- 3 lingurite de zahar
- cateva picaturi de sirop de trandafir
- 4 lingurite de fulgi de nuca de cocos
- 10 caju (taiati bucatele mici)
Mod de preparare:
Inmoaie gelatina in apa rece. Pune laptele la fiert si adauga in oala batonul de vanilie rupt in doua bucatele. Lasa totul sa fiarba. Dupa ce este gata, lasa laptele deoparte pentru 15 minute.
Adauga in laptele racit o lingurita de zahar si laptele condensat. Pune iar oala pe foc pentru inca 4 minute. E timpul sa scoti batoanele de scortisoara.
Ia oala de pe foc si adauga gelatina si siropul de trandafir, amesteca bine.
Toarna compozitia in 4 pahare, lasa-le sa se raceasca bine si pune-le la frigider pemtru doua ore.
Intr-o tigaie adauga nuca de cocos, caju-ul si 2 lingurite de zahar si las-o pe foc pana ce toate ingredientele se caramelizeaza. Presara compozitia de mai sus peste fiecare paharel de budinca si serveste in liniste.
Pofta buna!