Budinca Cafe au lait
Fara sort
Din cand in cand trebuie sa ne indulcim cu un desert. Si pentru ca silueta mea sa nu aiba de suferit imi place sa mananc budica. E usoara si delicioasa! Iar daca este preparata de mine, e si mai buna! Parol!
Iata cum o prepar!
Ingrediente:
- 220g de lapte
- 3 linguri de cafea instant
- 3 linguri de faina de porumb
- 30g de zahar + 2 linguri de zahar (separat)
- 60g de smantana dulce
- 1/4 lingurita de extract de vanilie
- scortisoara
Mod de preparare:
Amesteca intr-o oala laptele cu cafeaua instant, faina de porumb, 30g de zahar si un strop de sare. Adu amestecul la punctul de fierbere (la foc mediu), amestecand din cand in cand. Fierbe totul pentru un minut amestecand in continuu.
Transfera compozitia intr-un castron din metal asezat peste o oala cu apa rece. Lasa compozitia la racit pentru 10 minute amestecand din cand in cand.
E timpul sa torni crema obtinuta in pahare mititele si sa le lasi la frigider pentru cel putin 20 de minute.
Amesteca (cu ajutorul unui mixer) smantana cu zaharul ramas si vanilie, pana ce se transforma in frisca.
Orneaza budinca cu frisca si "aseaza" la final un strat subtire de scortisoara.
Yummy!