Bucătăriile internaţionale: delicatese sau nu…

Fara sort

Bucătăriile internaţionale: delicatese sau nu…

Cele mai multe dintre noi aleg să-şi petreacă concediile într-o ţară străină. Nu mai este nevoie să spunem că cele care aleg ca destinaţie meleagurile străine au ocazia să experimenteze bucătăria internaţională. La întoarcerea în ţară dezvoltăm un fel de pasiune pentru sushi-ul japonez, curry-ul indian şi tăiţeii chinezeşti.

Bucătăria internaţională are şi părţi bune, dar şi părţi rele. "Din motive ciudate, multe persoane cred că există o legătură strânsă între caracteristicile culinare ale ţării respective, condiţiile climatice şi temperamentul oamenilor care trăiesc în acea zonă. De fapt, toate alimentele sunt gătite pe un aragaz asemănător peste tot", spune Lev Sayenko – nutriţionist.

Bucătăria franţuzească

Este considerată una dintre cele mai rafinate şi elegante bucătării din lume. Bucătăria franţuzească se caracterizează prin folosirea plantelor locale, a anghinarelor, sparanghelului şi a verzei de Bruxeles. Legumele nu sunt consumate numai pe post de garnitură, ci alcătuiesc feluri de mâncare separate. Graţie legumelor, dieta este bogată în vitamine şi fibre.

O altă parte cunoscută a bucătăriei franceze o reprezintă sosurile. În Franţa sunt folosite nu mai puţin de 3.000 de sosuri ce fac mâncarea mai savuroasă şi mai uşor de digerat.

Nu trebuie uitată nici multitudinea de brânzeturi sau vinurile roşii ce completează masa cu succes.

Chiar şi aşa, există şi părţi rele ale bucătăriei franţuzeşti, cum ar fi: conţinutul ridicat de proteine animale, riscul destul de mare de a face indigestie în cazul în care moluştele şi melcii nu sunt extrem de proaspeţi. Un dezavantaj este şi faptul că felurile de mâncare nu pot fi pregătite acasă din cauza gradului ridicat de preparare şi a ingredientelor greu de găsit.

Bucătăria chinezească

Orez, fasole, legume, carne, peşte şi fructe de mare, cam asta are la bază bucătăria chinezească. Teoretic, orice plantă şi orice animal poate fi folosit în China pentru gătit. "A se combina elementele ce nu prea pot fi combinate", ar putea fi sloganul artei culinare chinezeşti.

Accentul se pune foarte mult pe curăţarea, decojirea şi tăierea alimentelor, în contrast cu timpul de gătire care este extrem de scurt. Chinezii nu folosesc niciodată sare la mâncare, ci numai sos de soia şi alte condimente.

În mod obişnuit, chinezii consumă orez de câteva ori pe zi. Cei care sunt dornici de a încerca bucătăria chinezească trebuie să fie conştienţi de faptul că mâncarea conţine foarte multe calorii. Chinezii nu schimbă uleiul din vasul de prăjit, pe parcursul unei zile.

Bucătăria indiană

Legumele reprezintă baza bucătăriei indiene. Preparatele vegetariene includ orez, porumb şi boabe de fasole. Pilaful de fasole prăjit în ulei vegetal este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare indiene. Absolut toate preparatele indiene sunt asezonate cu mirodenii picante şi curry.

Băuturile indiene preferate sunt ceaiul şi cafeaua. Multe ingrediente indiene sunt benefice inimii deoarece previn bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, mâncarea este săracă în proteine ceea ce poate duce la apariţia anemiei la persoanele ce consumă multe preparate indiene.

O altă problemă o reprezintă şi condimentele care abundă în această mâncare. Ele sporesc riscul apariţiei bolilor gastro-intestinale.

Şi acum vine întrebarea mea:  To eat or not to eat?



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou