Branza + vin = love
Fara sort
Branza merge de minune cu vin, asta o stie toata lumea. Dar care branza si care vin merg cel mai bine? Mayra ti-a pregatit azi un ghid de alegere a vinului in functie de sortimentul de branza, pentru ca aventura papilelor tale gustative sa fie de neuitat.
De ce merg aceste doua alimente asa bine impreuna? Datorita taninei pe care o contine vinul, in special vinul rosu. Dar totusi diferitele sortimente de vin si branza nu se pot combina la voia intamplarii, asa ca astazi vrem sa te initiem in aceasta "arta":
Branza cremoasa, mai putin grasa
Din aceasta categoria fac parte: Brie, Camembert, Fontina, Gouda, Saint Andrè, Mozzarella sau orice branza cremoasa si nu foarte veche.
Iata ce vinuri merg de minune cu aceste sortimente:
Albe: Sauvignon blanc, Chardonnay, Riesling (sec sau demisec), Pinot Gris sau sampanie
Rosii: Pinot Noir si vinurile de tip rose
Branza tare, aromata sau mucegaita (blue cheese)
Din aceasta categorie fac parte: Cheddar, branza Asiago veche, Parmigiano (Reggiano), Pecorino Romano, Gruyère sau orice sortiment condimentat si cu un gust puternic.
Acest tip de branza merge foarte bine cu un vin rosu, iar cele mai indicate sunt: Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz, Merlot si Port.
Branzeturile de capra merg de minune cu vinul Sauvignon Blanc.
Cascavalurile merg atat cu vinuri rosii, cat si cu vinuri albe si nu sunt la fel de pretentioase ca sortimentele de mai sus.