Plăceri orientale
Fara sort
Am fost la o petrecere tematică vinerea trecută: “O mie şi una de nopţi”. M-am îmbrăcat într-un costum de dansatoare din buric (am vrut să fiu sexy pentru că ştiam că vine la petrecere colegul lui Ionuţ care mi-a căzut cu tronc şi îmi doream să mă observe cu orice preţ).
Ajunsă acolo, mi-am făcut loc printre cadâne, sultani şi tuaregi cu intenţia de a ajunge în zona barului. Vroiam să-mi iau ceva de băut pentru mai mult curaj. N-am mai ajuns , pentru că mi-au căzut ochii pe bunătăţurile de pe masă: falafel, humus, megadara, tabuleh, lebneh, costiţe delicioase de berbecuţ. Ca să scurtez povestea, vă spun doar că am uitat de colegul lui Ionuţ şi am stat în cea mai mare parte a timpului cât mai aproape de bufet. Doar dragostea trece prin stomac, nu?
I-am cerut lui Dragoş (gazda petrecerii) reţeta pentru humus:
Humus
Pentru un bol de humus ai nevoie de următoarele ingrediente:
4 căţei de usturoi
1 linguriţă de sare
2 ceşti de năut fiert sau din conservă,
2/3 de ceaşcă de tahini (găseşti în supermarket sau magazinele arăbeşti)
¼ de ceaşcă de suc de lămâie
½ de ceaşcă de ulei de măsline
¼ de ceaşcă de pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt
2 linguri de muguri de pin, uşor prăjite
Pune boabele de năut, tahini, usturoiul şi sarea într-un blender. Adaugă apoi zeama de lămâie, câte puţin, amestecând cu o lingură. Aşează pasta obtinută într-un bol şi adaugă deasupra seminţele de pin, uleiul de măsline şi pătrunjelul. Nu uita: se mănâncă cu lipie!