6 sfaturi pentru masa de Paste

Fara sort

6 sfaturi pentru masa de Paste

Te pregatesti din timp si pui suflet in tot ceea ce faci pentru ca masa de Paste sa fie perfecta dar, oare, stii cum sa pui in evidenta savoarea preparatelor pe care urmeaza sa le servesti si, mai ales, sa iti faci remarcat talentul de gospodina? Iata cateva idei care te-ar putea ajuta:

Stabileste din timp meniul si gandeste-te cum ai putea iesi din rutina.

Sarbatorile de Paste vin cu meniul lor traditional (drob, sarmale, cozonac, friptura de miel si…nelipsitele oua rosii), preparate pe care le regasim pe orice masa. Dar, desi te inscrii pe linia trasata din mosi-stramosi, poti sa faci ca toate aceste bucate sa poarte semnatura ta. De pilda, in cazul drobului de miel: chiar daca respecti reteta mostenita de la bunica, ai putea sa ii aduci o nota originala prin forma pe care i-o dai, prin umplutura (ai putea, de pilda, sa il umpli cu ou fiert, taiat in forma de inima sau cu zarzavat fiert din care sa construiesti motive florale; nu e greu dar e putin mai migalos!). Sarmalutele in frunza (mai ales de vita) sunt delicioase!

Aseaza-le pe platou in combinatie cu dovlecei si rosii umplute si vei avea posibilitatea sa creezi un design superb! Cozonacul este, prin el insusi, o opera de arta. Trebuie sa fii atenta, doar, cum asezi feliile, taiate cu grija, pe platou.

Piesa de rezistenta a mesei de Paste: ouale rosii

La masa de Paste, toate privirile sunt atrase de ouale rosii si, tocmai de aceea, trebuie sa le pui in evidenta prin modul in care le prezinti: un cosulet capitonat cu fire de iarba poate aduce o nota de prospetime, de vioiciune, de primavara. In privinta culorilor, stiu ca unii opteaza pentru rosu, considerand ca ar fi culoarea care se incadreaza cel mai bine in simbolistica sarbatorilor pascale. Eu, insa, prefer sa vopsesc ouale in culori cat mai variate, prin bogatia nuantelor folosite inviorand foarte mult masa si atragand, realmente, privirile tuturor asupra lor.

Pentru o nota de romantism, nu uita de lumanari

Lumanarile decorative, fin parfumate (in aceeasi gama ca si florile pe care le asezi pe masa) vor da o nota de eleganta, romantism si distinctie mesei de Paste.

Alege cu grija de fata de masa

Dat fiind ca felurile de mancare sunt atat de variate si ofertante prin coloristica lor, eu ti-as recomanda sa optezi pentru o fata de masa uni. Stiu, magazinele vin cu o gama extrem de bogata de fete de masa brodate cu motive pascale dar, in momentul in care asezi bucatele, in loc ca atentia sa fie captata de ceea ce este PE masa, totul va parea foarte incarcat si, astfel, monoton.

Nu uita de vazele cu flori de primavara, frumos colorate si aducand cu ele minunatul parfum al acestui anotimp: narcise,  zambile, lalele.

Si, mai ales, ai grija de modul in care te prezinti tu insati: alege-ti o tinuta cat mai primavaratica, in culori proaspete, vesele, optimiste; un machiaj fin, in culori asortate cu rochia si un ruj rosu vor da stralucire chipului tau, transmitand celor din jur bucuria ta de a gati pe placul lor (si, de ce nu, al tau!!).

Astfel, cu siguranta, te vei putea bucura de un PASTE FERICIT alaturi de cei dragi tie!



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou