3 retete usoare de vara
Fara sort
Vine vara, bine-mi pare, pe masuta am o… reteta usoara! Exact asa cum trebuie in timpul sezonului estival. Astazi am pregatit pentru tine 3 retete usoare de vara: o salata in stil grecesc, un aperitiv tare aratos si o supa hranitoare.
Legume invelite in prosciutto
Ingrediente:
- 6 florete de broccoli
- 6 florete de conopida
- 15 felii subtiri de prosciutto
- 1/2 de radacina de fenel (curatat, taiat felii foarte subtiri)
- 1/2 de ardei gras galben (taiat in felii lungi si subtiri)
- 1/2 de ardei gras rosu (taiat in felii lungi si subtiri)
- 60 de grame de parmezan
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita si jumatate de suc proaspat de lamaie
Mod de preparare:
Pune la fiert o oala de marime medie plina cu apa cu sare. Langa aragaz aseaza un castron plin cu cuburi de gheata. Lasa apa sa fiarba bine si adauga floretele de broccoli. Lasa-le la fiert timp de 2 minute si transfera-le cu o lingura in castronul cu gheata topita. Raceste floretele timp de doua minute, scurge si pune deoparte.
Repeta acelasi procedeu si pentru conopida.
Taie feliile de prosciuto in jumatate (pe lung) si inveleste fiecare leguma cu cate o bucata: broccoli separat, la fel si fenelul si conopida, iar ardeii grasi impreuna – o bucata de ardei rosu si una de ardei galben invelita in fiecare bucata de prosciutto.
Aseaza legumele pe un platou mare, rade tot parmezanul pe deasupra (cu o razatoare mare), combina uleiul cu sucul de lamaie si stropeste legumele cu mixul obtinut.