3 retete cu creveti
Fara sort
Imi plac crevetii. I-as manca dimineata la micul dejun, la pranz si seara la cina. Dupa cateva incercari esuate de a gati asa ceva acasa… a cam iesit ceva ce ar ajunge cu succes in categoaria “nu incercati asa ceva acasa”. Pentru ca internetul (cel putin din Romania) nu mi-a oferit prea multe variante, m-am hotarat sa fac investigatii.
Creveti 1,2,3
Timp: 4 minute
Ingrediente:
- 12 creveti mari (jumbo)
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi sfarmati
- 1/4 lingurita de praf de ardei iute
- 1 lingurita de condimente pentru friptura
- 3 lingurite de zeama de lamaie
- 1 lingura de patrunjel tocat
Mod de preparare:
Pune intr-o tigaie mare uleiul de masline, usturoiul, praful de ardei iute si crevetii. Pune tigaia pe foc si adauga restul condimentelor: sare, piper si aromele pentru friptura. Gateste crevetii timp de trei minute pana capata o culoare rozalie. La sfarsit adauga zeama de lamaie si patrunjelul tocat.
Gata!
Creveti picanti
Timp: 10 minute
Ingrediente:
- 2 linguri si jumatate de ulei vegetal
- 1/4 ceasca de apa
- 1 ceasca de varza tocata
- 1 lingura de usturoi tocat
- 8 creveti mari
- 2 lingurite de praf de ardei iute
- 2 lingurite de ceapa tocata
- 1 lingura de patrunjel taiat marunt
- 1 lingura de sos de soia
Mod de preparare:
Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie mare, adauga varza si o lingura de apa si amesteca totul timp de 30 de minute. Scoate varza din tigaie si pune-o pe o farfurie intinsa.
Incinge apoi uleiul ramas in alta tigaie si adauga usturoiul si crevetii. Lasa-i sa se rumeneasca pana capata o culoare rozalie. Aseaza-i peste varza si revin-o la tigaie. Adauga peste uleiul in care ai rumenit crevetii sarea, piperul, patrunjelul, sosul de soia si putina apa. Amesteca totul timp de 10 secunde, iar cand e gata adauga totul peste farfuria cu creveti si varza.
Pofta buna!